nov 22, 2020
9 Views
0 0

Orbán a “füles gulyás”: maró gúnnyal kritizálták a magyar kormányt a német közszolgálati csatornán

Written by

A ZDF német közszolgálati csatornán volt terítéken a magyar és lengyel uniós vétó, a november 20-ai Heute Show című műsort a Telex szemlézte. Erős mondatok voltak szatirikus műsorban, ahol a lengyel és a magyar vétó, illetve az azt alkalmazó politikus komoly kritikát kaptak.

Ez a fal, ameddig elment Orbán

Csődöt mondott az unió megoldása a kezelhetetlen politikai konfliktusokra, a magyar miniszterelnök pedig sokak jóindulatát veszítheti el a vétójával.

Orbán Viktort például “füles gulyásnak” nevezték, aki “megvétózza a jogállamisági záradékot, és ezzel elismeri, hogy Magyarország nem jogállam”. Ezután Orbán lengyel kollégájára, Mateusz Morawiecki miniszterelnökre utalva azt mondja a brüsszeli tudósítót játszó színész: Orbán “a lengyel gengszter kollégájával” közösen zsarolja a teljes EU-t kihasználva a koronavírus miatti válságot.

Az, amit Varsó és Budapest csinál az EU-val, az egyszerűen csak hányingerkeltő

–        hangzott el a műsorban.

A színész-álriporter ezután azzal folytatja, hogy Magyarországon megfélemlítik a kritikus médiát, Lengyelországban megszüntetik a független bíróságokat és a terhességmegszakítás jogát. Mindezt az EU kellős közepén.

Ezután felvetődött, hogy trükkösen meg kéne szabadulni Magyarországtól és Lengyelországtól, és létrehozni a „Hülye Magyarok és Lengyelek Nélküli Európai Uniót.”

A műsor magyar felirattal itt nézhető meg.

Kiemelt kép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

24.hu/kulfold/2020/11/22/zdf-szatira-eu-veto-orban/

Komment írása

Article Tags:
· · · · ·
Article Categories:
24.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?