ápr 30, 2021
3 Views
0 0

Operatív törzs: terheléses támadás érte a vakcinaregisztrációs oldalt

Written by

A kormányfő elmondta, hogy ma egy újabb szakaszhatárhoz értünk: várhatóan ma vagy holnap elérjük a 4 millió beoltottat, ez indokolja a szigorítások módosítását. Szombat reggeltől a kijárási tilalom kezdete módosul, tehát holnaptól kezdődően éjfélre kell hazaérni, a boltok és vendéglátósegységek este 11-ig lehetnek nyitva, a védettségi igazolvánnyal rendelkezdők számára megnyithatnak az éttermek belső teraszai, az edzőtermek, a mozik, színházak, a szállodák. A szabályok holnaptól lépnek életbe. Orbán Viktor bejelentéseiről itt írtunk bővebben.

(A legfrissebb hírek itt)

Közben kijött a Kormányzati Tájékoztatási Központ hivatalos közleménye arról, hogy mostantól a 16-18 év közötti fiatalokat is lehet regisztrálni az oltásra. Mindezek után az operatív törzs megtartotta szokásos online sajtótájékoztatóját, melyről folyamatosan frissülő cikkünkben számolunk be. A bejelentéseket videón is nyomon követheti:

A sajtótájékoztatón elhangzott:

Kiss Róbert alezredes rendkívüli hírt mondta: terheléses támadás érte az időpontfogláshoz szükséges rendszert reggel, amely emiatt leállt. A támadás érintette a receptfelírási rendszert is. A támadást felelőtlen emberek követték el – tette hozzá. Rövidesen meglesz a 4 millió beoltott, ekkor a belügyminiszter egyedi közigazgatási határozatot tesz közzé a Magyar Közlönyben. Ezután ismertette azokat a védettségi igazolvánnyal kapcsolatos, jelenleg érvényben lévő szabályokat, melyekről itt írtunk. Hozzátette: a gyülekezés továbbra is tilos, tartsuk be a szabályokat.

Müller Cecília ezután elmondta a friss járványügyi adatokat. Elmondta, hogy a regisztráltak 70-80%-a be van oltva. Megköszönte, hogy egymás segítői vagyunk a járvány elleni küzdelemben. Hozzátette: mindkét vakcina adag felvétele fontos, hogy védettséget szerezzünk. Jelenleg a regisztráció mellett az időpontfoglalás a Sinopharm, az AstraZeneca és a Pfizer vakcinára lehetséges. Folyamatosan érkeznek a szállítmányok: ma 324 ezer AstraZeneca vakcina érkezett, ebből második körös oltásokat is megvalósítani. Hozzátette: ebből az adagból már első oltásra lehet időpontot foglalni a jövő hétre.

Ne válogassunk az oltóanyagok között” – tette hozzá. A járványügyi számok mögött emberek vannak, családok vannak, továbbra is felelősséggel tartozunk egymás iránt. A járványügyi számok figyelmeztetnek: még mindig jelen van a vírus. Tegnap este lezárult a Janssen vakcina vizsgálata, mindent rendben találtak, ezt a vakcinát az oltóbuszokra szánják majd, mivel egydózisos. Így egyszerű lesz az alkalmazása.

Lassan, fokozatosan javuló adatokról lehet beszámolni, csökken az aktív fertőzöttek száma és nő a gyógyultaké. Az hogy Magyarországon ilyen sokan fel tudják venni a sokféle védőoltásokat “nyilvánvalóan egyedülálló Európában“.

(Cikkünk frissül)

Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, a Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja különböző bankok ajánlatait!

www.blikk.hu/aktualis/belfold/operativ-torzs-bejelentesek-aprilis-30-ujranyitas/zdv36hj

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?