okt 14, 2020
3 Views
0 0

Operatív törzs – Müller Cecília: Nem lesznek központi ünnepségek október 23-án

Written by

(A legfrissebb hírek itt)

Cikkünk folyamatosan frissül!

Az operatív törzs tájékoztatóján elhangzott:

Müller Cecília ismertette az elmúlt 24 óra adatait: 920 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 40 782 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 27 idős krónikus beteg, így az elhunytak száma 1023 főre emelkedett, 12 164-en pedig már meggyógyultak. Müller Cecília Az aktív fertőzöttek száma 27 595 fő.

Az elhunytak között öt főnél állapítottak meg tüdőgyulladást a halál okaként, az elhunytak felénél pedig szív-és érrendszeri betegség volt a háttétben. Anyagcsere és daganatos betegek is voltak az áldozatok között. Müller azt mondta, a krónikus betegek feltétlenül keressék a kezelőorvosukat vagy a háziorvosukat, életbevágó, hogy ezeket a betegségeket karbantartsák.

Felhívta a figyelmet arra, hogy, akik krónikus betegségben szenvednek, azoknak ajánlja az ingyenes influenzaoltást, adassa be maguknak.

“A járvány lefolyása rajtunk múlik” – mondta tiszti főorvos. Mindenki tudatosítsa magában, hogy a hozzáállásunkkal tudjuk irányítani a járványt. Emellett kiemelte újra a maszkhasználat fontosságát.

Az október 23-ai ünnepségekkel kapcsolatban elmondta, hogy a központi rendezvényeket mérsékelik, csak a díjátadót és a zászlófelvonást tartják meg. Az önkormányzatokat arra kéri, mindenki ezt az irányt tartsa be, hogy ne legyen nagy tömeg sehol.

A betegek ellátásával kapcsolatban elmondta, hogy immáron nem leszünk importra szorulva koronavírus kezelése elleni gyógyszernek. A Remdesivir klinikai vizsgálata megkezdődött, többek között a Dél-pesti Centrumkórház, az új János Kórház is részt vesz a klinikai tesztelésben. A remdesivir akár 50 százalékkal is csökkentheti a betegek halálos kimenetelének az arányát – mondta.

Kiss Róbert beszámolt a rendőri intézkedésekről:

Az újságírói kérdésekre adott válaszok:

  • Az anyák átadhatják a csecsemőnek a koronavírust? Válasz: nem írtak le olyan esetet, hogy a kismama átadta volna a fertőzést, sem a terhesség alatt, sem a születés után a szoptatási időszakban. Magyarországon néhány esettel találkoztak csak, hogy kismama fertőzött meg, egyik esetben sem kapta el a csecsemő.
  • Milyen elvek szerint folyik az egészségügyi dolgozók átvezénylését? Válasz: A kijelölt Covid-intézményekbe vezényelnek át, 900-1000 fő között van, azon egészségügyi dolgozók száma, akik másik helyszínen dolgoznak most. Nekik külön megköszönte munkájukat Müller Cecília.
  • 1600 szociális intézményből 52 intézményben van jelen a koronavírus. Átlagosan 5 alatti fertőzött szám van az egyes szociális intézményekben, 641 ember van összesen.
  • A privát PCR-tesztek beleszámítanak a napi tesztek számába? Aki jogszerűen végzi ezeket a teszteket, azok az adatok bekerülnek a hivatalos adatok közé.

Blikk Megmondó

EXTRA AJÁNLÓ
Újra a csúcson? Ezzel rukkolt elő a Huawei (x)
Hogyan lehet olcsóbban vásárolni kozmetikumot? Íme a titok! (x)

www.blikk.hu/aktualis/belfold/muller-cecilia-operativ-torzs-2020-oktober-14-jarvany/0n7e8n2

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?