ápr 29, 2021
2 Views
0 0

Operatív Törzs: Ismét lehet látogatni a szociális intézményekben

Written by

Kiss Róbert elmondta, hogy 551 ember nem viselt maszkot szerdán. A rendőr alezredes szólt arról is, hogy 126 ember szegte meg a kijárási tilalmat. 50 rendőri intézkedés volt a korridorokon. 

Már több mint 3,8 millió ember kapta meg az első, míg több mint 1,8 millió ember a második védőoltását, mindez pedig rendkívüli mértékben segít minket a pandémiából való kilábalásból – mondta Müller Cecília. 400 ezer Sinopharm vakcina érkezett csütörtökön, és még várnak 44 400 adag Moderna vakcinát is – tette hozzá.

A teljes védettséghez szükséges felvenni mindkét adag vakcinát.

Müller Cecília arról is beszélt, hogy minden járványügyi adat tendenciózusan csökken. A fertőződés lehetőségét továbbra is el kell kerülni.Elégséges vakcina van most már, így már kizárólag rajtunk múlik, hogy beoltassuk magunkat.Az országos tisztifőorvos elmondta, hogy nagyon sikeres az időpontfoglaló rendszer. A védőoltások felvételének a növekedésével egyértelműen csökkennek a járványügyi adatok – tette hozzá. Csak a védőoltások felvételével szabadulhatunk meg végleg a járványtól. 

Az országos tisztifőorvos elmondta, hogy a harmadik hullám csökkenő szakaszában vagyunk, így az újraindítás újabb lépései lehetségesek. Visszavezették a népegészségügyi szűrővizsgálatokat, valamint május 3-tól az egynapos sebészeti ellátások visszavezetése is megtörténik. Csak időpontfoglalást követően történhetnek meg ezek a beavatkozások -mondta Müller. Minden járványügyi intézkedést szigorúan be kell tartani – tette hozzá. 

Ismét lehet látogatni a szociális intézményekben

Több mint egy éve függesztették fel a látogatási lehetőséget a szakosított szociális intézményekben. Müller Cecília bejelentette, hogy visszavonja azokat az intézkedéseket, amiket korábban be kellett vezetni, így újra lehetővé válik ezen intézményekben a látogatás. Az látogathatja meg az intézményben lakókat, aki rendelkezik védettségi igazolvánnyal – ismertette. Aki nem rendelkezik védettségi igazolvánnyal, azok nem mehetnek látogatni – tette hozzá. 

Müller Cecília az intézményelhagyási tilalomról azt mondta, hogy az mostantól lehetővé válik a védett személyek számára.

ŐK KORLÁTLANUL ELHAGYHATJÁK AZ INTÉZMÉNYT –

tette hozzá. Akinek nincs védettségi igazolványa, annak 72 órás eltávozás után egy negatív antigén tesztet kell bemutatnia – mondta Müller Cecília. Aki még nem kérte a védőoltást a különféle intézményekben, azok is vegyék fel. Köszönetet mondott az országos tisztifőorvos mindenkinek, aki részt vett a szabályok betartásában, és megpróbálták élhetővé tenni ezt a helyzetet.

Origo/Hír TV

hirtv.hu/ahirtvhirei/az-operativ-torzs-sajtotajekoztatoja-eloben-a-hir-tv-n-2520868?utm_source=feed&utm_medium=rss

Komment írása

Article Categories:
hírtv
banner

Vélemény, hozzászólás?