jún 11, 2021
4 Views
0 0

Operatív törzs: a járvány véget ért, nem lesz több tájékoztató

Written by

Operatív törzs: a járvány véget ért, nem lesz több tájékoztató

Az operatív törzs készenléti üzemmódra kapcsol át, és a továbbiakban csak hétköznap közlik a járványügyi adatokat.

Előreláthatólag a pénteki operatív törzs bejelentkezése volt az utolsó, megszűnik a sajtótájékoztató. Kiss Róbert rendőr alezredes bejelentette, hogy készenléti üzemmódra állnak át, és a járványügyi adatokat ezentúl csak hétköznapokon közlik. A legfontosabb információkért azonban továbbra is érdemes figyelni a koronavirus.gov.hu oldalát.

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője a tájékoztatójában közölte, hogy a harmadik hullámot sikerült letörni, a járvány véget ért. Mindezt alátámasztja a szennyvízben országszerte mért koronavírus-örökítőnyag koncentrációja, ami eléri vagy megközelíti a tavaly nyári értékeket, emelkedés sehol sem történt.

Az szintén elhangzott, hogy a járvány szezonális, ősszel akár jöhet egy következő hullám. Annak érdekében, hogy ezt elkerüljük, Galgóczi hangsúlyozta, hogy fontos, hogy folytatódjon az oltási program, minél többen regisztráljanak.

Ezen felül megkezdődött a 12-15 évesek oltása: Galgóczi Ágnes elmondta, hogy a szülők már tudják regisztrálni a gyereket, és pár nap elteltével időpontot is lehet foglalni.

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210611-operativ-torzs-a-jarvany-veget-ert-nem-lesz-tobb-tajekoztato

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?