nov 21, 2020
9 Views
0 0

Online szülési tanfolyamot indítanak a kismamáknak

Written by

A koronavírus-járvány kihívásaira reagálva nyolchetes online szülésfelkészítő tanfolyammal segíti a kismamákat a Szent János kórház.

A mindenki számára ingyenes előadásokon az intézmény szülésznőin és csecsemőápolóin kívül laktációs szaktanácsadó, gyógytornász, szülész-nőgyógyász, gyermeksebész és neonatológus szakorvos előadásait hallgathatják meg a tanfolyam résztvevői.

A készítők arra is gondoltak, hogy mentálisan is felkészülhessenek a gyermeket váró családok.

Takács Péter kórházigazgató elmondta, hogy a koronavírus-járvány miatt a családok biztonságát maximálisan szem előtt tartva határozatlan ideig felfüggesztették a kórházban megtartott, népszerű előadásaikat. Az érdeklődés azonban töretlen maradt, így a járvány azt az igényt is életre hívta, hogy szülésznők tudását online formában tegyék elérhetővé. Mindez mától bárkinek elérhető.

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter szerint a biztonsági előírások mellett továbbra is lehetővé teszik az édesapáknak, hogy jelen legyenek a szülésnél. Hozzátette: a szülésre és a gyermekágyas időszakra nehéz felkészülni, ezért is támogatja a Szent János kórház eddig egyedülálló kezdeményezését, hogy ingyenes, online, bárki számára elérhető tanfolyammal segítik a szülésre és az azt követő időszakra történő felkészülést.

index.hu/belfold/2020/11/21/online_szulesi_tanfolyamot_inditanak_a_kismamaknak/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Belföld · Index.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?