ápr 28, 2021
5 Views
0 0

Online álláshirdetésben keres magyar űrhajóst az Európai Űrügynökség

Written by

Az Európai Űrügynökség online álláshirdetést adott fel, amiben űrhajósokat keres Magyarországon. A magyar jelölteket alacsony Föld körüli pályára és a Holdra irányuló űrrepülési küldetésekre toborozzák.

Az álláshirdetésre IT-fejlesztői, tesztmérnöki, oktatási, kutatási, matematikusi és egyéb tudományos területekről várják az érdeklődőket. A megbízatás helyszínei Németország, Oroszország és az USA lehetnek – írja a Napi.hu közleményében.

Az Európai Űrügynökség (ESA) egyetemi diplomát, legalább 3-5 éves szakmai tapasztalatot és felsőfokú angol nyelvtudást vár el a pályázóktól.

Ideális űrhajós-jelöltek lehetnek, akik a felsorolt kritériumok teljesítése mellett rugalmasan tudnak alkalmazkodni a rendszertelen munkaidőhöz és a gyakori utazáshoz, képesek nyugodtságuk megőrzésére nyomás alatt is, kommunikatívak és nyitottak a csapatmunkára.

Szükségük van továbbá magánpilóták számára kiállított orvosi bizonyítványra, amit az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) hitelesít, ezzel igazolva a fizikai alkalmasságukat. A nem mindennapi álláslehetőséget Magyarország vezető állásportálján, a Profession.hu-n hirdették meg.

Az asztronauták pontos munkaköréről és a kiválasztás folyamatáról az ESA oldalán tájékozódhatnak az érdeklődők. A pályázatokat május 28-ig várják, a végeredményt pedig 2022 októberében jelentik be.

atv.hu

www.atv.hu/belfold/20210428-online-allashirdetesben-keres-magyar-urhajost-az-europai-urugynokseg

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?