márc 30, 2021
9 Views
0 0

Önkéntesként segítik a nagykanizsai háziorvos munkáját a helyi művelődési központ munkatársai

Written by

Önkéntesként segítik a nagykanizsai háziorvos munkáját a helyi művelődési központ munkatársai

Önkéntesként segítenek a nagykanizsai háziorvosnak a helyi művelődési központ munkatársai. A központ jelenleg zárva tart, így a dolgozóknak van idejük arra, hogy önkéntesként az adminisztratív teendőket ellássák. A háziorvosokra jelentős terhet ró a védőoltásokkal kapcsolatos munka elvégzése, és vakcinázás mellett ugyanúgy kell foglalkozniuk azokkal is, akik betegséggel hozzájuk fordulnak. Az ATV Híradó riportja.

A nagykanizsai helyi televíziónak még szombaton egy háziorvosa azt mondta: a nyolc hete tartó oltási feladatok fizikailag és szellemileg is egyre megterhelőbbek számukra. Amikor híradónk stábja Vörös Henriette-nél járt, egy nap alatt ötvenöt páciens kapta meg az oltást. Az orvos azt mondta: ingadozó, hogy mikor, mennyi és milyen oltás érkezik, neki viszont ezekhez kellene igazítani az oltandó pácienseket.

A helyben oltott embereken kívül a körzeti orvosnak kell előkészíteni azok iratait, igazolásait is, akik kórházi oltóponton kapják meg az oltást, ez pedig további pluszterhelést jelent a praxisokban.

Ehhez jött jól a segítség, amelyet a helyi művelődési központ ajánlott fel: munkatársaik – köztük a Kanizsai Kulturális Központ igazgatója, Kovácsné Mikola Máris – jelenleg önkéntesként adminisztratív feladatokat látnak el a háziorvosi rendelőben. Köztük a Kanizsai Kulturális Központ igazgatója, Kovácsné Mikola Máris is.

A nagykanizsai háziorvos azt is elmondta, hogy a nagyszámú oltás mellett a praxis összes feladatát el kell látni: ugyanúgy kell foglalkozni az egyéb betegséggel hozzájuk fordulókkal, vagy éppen az ápolásra szorulók gondozásának intézésével, ami nem kis kihívást jelent.

A művelődési ház igazgatója segíti a leterhelt orvost

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210330-onkenteskent-segitik-a-nagykanizsai-haziorvos-munkajat-a-helyi-muvelodesi-kozpont-munkatarsai

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?