máj 12, 2021
10 Views
0 0

Önerőből nem fizeti vissza a fölöslegesen megváltott parkolási bérleteket a pécsi önkormányzat

Written by

Önerőből nem fizeti vissza a fölöslegesen megváltott parkolási bérleteket a pécsi önkormányzat

A veszélyhelyzet miatt tavaly év elején, majd a végén is elengedte a védekezést segítő intézkedések okán a kormány a parkolódíjakat. Ezzel jelentős kiesést okoztak az önkormányzatoknak, ráadásul egyre többen vannak, akik inkább fizetnének, csak tudjanak a céljuk közelében megállni. Az ATV Híradó riportja.

A felvételeken látható pécsi parkoló csak egy a többi közól, ahol szinte csak kihalásos alapon lehet helyet találni. Több kört is kell tenni annak, aki parkolni szeretne. A helyzet még bosszantóbb azoknak, akik korábban fizettek a helyekért.

Több településen is folynak perek ezeknek a bérleteknek az ügyében. Az autósok szerint az összeg egy része visszajár. Ezen az állásponton van egy, autósok érdekvédelmével folgalkozó ügyvéd is

„Mérlegelési kérdés, sokan sokféleképpen közelítenék meg. Szerintem a helyes álláspont, hogy a bérletek összegének egy része visszajárna. Nem a teljes összeg, hanem időarányosan, használatarányosan egy mérlegelés alapján valamennyi” – nyilatkozta az ATV Híradójában Kovács Kázmér ügyvéd.

Nem fizeti vissza a pécsi parkolóbérletek árát az önkormányzat

A visszafizetés jogosságát nem vitatja a pécsi önkormányzat sem, de ők úgy gondolják, saját erőből nem fognak pénzt visszaadni. Ha a kormány segítséget ad ehhez, akkor nem zárkóznak el a fizetés elől.

Azt a pécsi szakemberek is látják, hogy az ingyenes parkolásnak az lett a következménye, hogy az egyébként is kevés helyre még több autós szeretne parkolni. Olyanok is autóval járnak, akik korábban ezt nem tették.

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210512-onerobol-nem-fizeti-vissza-a-foloslegesen-megvaltott-parkolasi-berleteket-a-pecsi-onkormanyzat

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?