nov 20, 2020
0 View
0 0

Ölelkező mandarinrécéket fotóztak Japánban

Written by

Gondolkodjunk el egy kicsit, hogy mekkora az esély rá, hogy egy 4,5 milliárd éves meteorit átszakítja a házunk tetejét? Az észak-szumátrai Josua Hutagalunggal azonban pontosan ez történt.

indonesian-meteorite

Fotó: Josua Hutagalung / Facebook

A koporsó készítéssel foglalkozó férfi azt mondta, hogy éppen dolgozott, amikor valami hatalmas robajra lett figyelmes a házának teteje felől, hirtelen minden remegni kezdett, aztán csönd lett. Amikor megnézte, hogy mi okozhatta a zajt, meglátta, hogy egy meteorit hullott le az égből.

[embedded content]

Először nem hitt a szemének, közelebb lépett, majd megérintette az elmondása szerint akkor még forró, több mint 2 kilós kőzetet. Mivel nem tudta, hogy pontosan mit tart a kezében, szakértőkhöz fordult. 

A férfi most becsapva érzi magát, a meteor 1,8 kilós darabját ugyanis eladta egy amerikainak 14 ezer dollárért, azonban megtudta, hogy valójában 1,8 millió dollárt (545 millió forintot) érhetett. 

Ha ez igaz, akkor hazudtak nekem, és nagyon csalódott vagyok

– nyilatkozta a 34 éves férfi a Jakarta Postnak 

A The Sun értesülése szerint a kőzetet az Arizónai Állami Egyetem Meteoritkutatási Központjában helyezték el, ahol folyékony nitrogénban tárolják.

index.hu/mindekozben/poszt/2020/11/20/olelkezo_mandarinreceket_fotoztak_japanban/

Komment írása

banner

Vélemény, hozzászólás?