ápr 26, 2021
3 Views
0 0

Olaszországban is megjelent az indiai mutáns

Written by

Olaszországban is megjelent az indiai mutáns

Ősz óta tartottak zárva, most azonban újranyithattak a vendéglátóhelyek teraszai Olaszországban. Eközben Veneto tartomány elnöke bejelentette: azonosították a régióban az indiai vírusmutánst.

Luca Zaia, Veneto elnöke elmondta, hogy bár szerinte történelmi nap a mai, amikor újra kinyithattak a teraszok hosszú idő után, a járvány meg nem ért véget. Az MTI közölte, hogy a politikus kiemelt figyelmet kért a régióban élőktől, miután Bassano del Grappa városában azonosították az indiai vírusmutációt: egy indiai származású apánál és lányánál mutatták ki.

Az ősz óta tartó korlátozások oldásának első napján vendéglátóhelyek teraszai mellett a mozik is fogadhattak látogatókat: a milánói Beltrade jelképesen már reggel hatkor megnyitott, és kisebb sorokban álltak a pénztár előtt a mozizni vágyó nézők.

Az olaszok 21 százaléka kapta már meg a koronavírus elleni oltás első dózisát. A gócpontként ismert, tízmilliós Lombardia tartomány bejelentette, hogy nem használja tovább az AstraZeneca-vakcinát, kivéve azok esetében, akiknek még ebből az oltóanyagból második adagot is kapniuk kell.

Ma van a csernobili atomkatasztrófa 35. évfordulója. Vujity Tvrtko Túl minden határon – Csak Csernobil – a rendezői változat című filmjét ma este 22.15-kor láthatják az ATV-n.

Németország és Olaszország is felfüggesztette az AstraZeneca használatát

atv.hu 

Ajánlom

www.atv.hu/kulfold/20210426-olaszorszagban-is-megjelent-az-indiai-mutans

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?