ápr 26, 2021
3 Views
0 0

Olaszország: a Serie A döntött, nem indulhatnak szuperligás csapatok

Written by

Nem indulhatnak az olasz labdarúgó-bajnokságban (Serie A) azok a csapatok, amelyek olyan versenyrendszerben is szerepelnek, amely sem az európai (UEFA), sem a nemzetközi szövetség (FIFA) égisze alá nem tartozik.

Az Intert és a Juventust is kizárnák a Serie A-ból, ha indulna a Szuperligában (Fotó: AFP)

Ezt Gabriele Gravina, az Olasz Labdarúgó-szövetség (FIGC) elnöke jelentette ki, aki ezzel a Serie A történetének két legeredményesebb csapatára, a jelenleg is címvédő Juventusra, valamint az AC Milanra utalt, melyek még hivatalosan nem léptek ki az Európai Szuperligából.

A sportvezető hozzátette, június 21-ig kell jelezniük a kluboknak, melyik ligában szeretnének indulni, amennyiben fenntartják álláspontjukat, akkor elveszítik az olaszországi licencüket.

A húszcsapatosra tervezett Európai Szuperliga alapítói között hat angol, továbbá három olasz és három spanyol klub volt, ugyanakkor a tervet a legfelsőbb politikai, valamint sportszakmai körökben, a nemzetközi és az európai szövetség részéről is széles körű ellenérzés fogadta. Szurkolói csoportok szintén éles kritikákat fogalmaztak meg a tervezett sorozattal szemben.

Ezek hatására elsőként múlt kedd este a Manchester City jelentette be hivatalosan, hogy visszalép a szerepléstől, majd szerda hajnalban a Chelsea, aztán az Arsenal, a Liverpool, a Manchester United és a Tottenham Hotspur is kihátrált a kezdeményezésből.

Szerda délutánra az Atlético Madrid és az Internazionale lépett vissza, az AC Milan jelezte, hogy megértette a kritikákat és hasonlóan tesz, míg a Juventus ekkor már az ESL megvalósítását bizonytalannak értékelte. Az alapító klubok közül így csak az FC Barcelona és a Real Madrid nem változtatott hivatalosan az álláspontján a Szuperligát illetően, amelynek a tervek szerint 15 állandó, illetve öt további résztvevője lett volna.


Hirdetés

www.nemzetisport.hu/olasz_labdarugas/olaszorszag-a-serie-a-dontott-nem-indulhatnak-szuperligas-csapatok-2823059

Komment írása

Article Categories:
nemzetisport
banner

Vélemény, hozzászólás?