máj 2, 2021
8 Views
0 0

Ökölvívás: vitatható ítélet, Joseph Parkeré a nehézsúlyú cím

Written by

Joseph Parker színvonalas meccsen, megosztott pontozással legyőzte Dereck Chisorát szombat éjszaka, a manchesteri Matchroom Boxing-gálán, ezzel megszerezte a WBO nehézsúlyú interkontinentális címét.

Joseph Parker örülhetett a végén (Fotó: Getty Images)


Hirdetés

Ahogy az várható volt, Dereck Chisora a nyitó gong pillanatában azonnal támadásba lendült, arra viszont kevesen számítottak, hogy pár másodperc múlva, egy fejre irányuló jobbos hatására máris számolni kell Parkerre – tudósított a profiboksz.hu.

A leütést gyorsan kiheverte az új-zélandi bunyós, de a veterán, 37 éves riválisa továbbra is a támadásban maradt, és annak ellenére, hogy előzetesen nem ő volt a favorit, meggyőzőbbnek tűnt, mint riválisa. Az idő előrehaladtával, a saját maga által diktált nagy tempó hatására Chisora fáradni kezdett, miközben Parker több ütést indított, de összességében ez kevésnek tűnt ahhoz, hogy egyértelműen a maga javára fordítsa a mérkőzést. A találkozó végét jelző gongot követően kiderült, hogy az egyik döntnök 115–113 arányban Chisorát látta jobbnak, míg a másik két ítész Parkert hozta ki (116–111, 115–113), így – erősen vitatható módon – az új-zélandi sportoló kezét emelték a magasba a megosztott pontozást követően.

A rendezvényen került sor a Chris Eubank Jr.–Marcus Morrison középsúlyú ütközetre is, amelyet előbbi bunyós nyert pontozással (98–92, 98–92, 98–92).

Szintén a gálán feszült egymásnak a WBC, WBO, WBA, IBF női könnyűsúlyú egyesített világelsője, az ír Katie Taylor és a liverpooli Natasha Jonas – a színvonalas, akciódús küzdelem pedig előbbi sportoló pontozásos sikerével zárult (96–94, 96–95, 96–95).

www.nemzetisport.hu/okolvivas/okolvivas-vitathato-itelet-joseph-parkere-a-nehezsulyu-cim-2824027

Komment írása

Article Categories:
nemzetisport
banner

Vélemény, hozzászólás?