máj 13, 2021
13 Views
0 0

Ohio államban egymillió dollárt nyerhet, aki beoltatja magát

Written by

Az Egyesült Államokban, Ohio államban fejenként egymillió dollárt (csaknem 300 millió forintot) sorsolnak ki öt szerencsés polgár közt, akik beoltatták magukat koronavírus elleni vakcinával – írja a BBC.

Mike DeWine ohiói kormányzó közlése szerint minden beoltott felnőtt részt vesz a játékban, a sorsoltást pedig az állami lottót üzemeltető társaság bonyolítja majd le. Az akció öt héten át tart, hetente egy nyertessel, az első sorsolás május 26-án lesz.

Bár a pénzt csak a 18 éven felüliek nyerhetik meg, a fiatalabbak is részt vesznek az akcióban, ők egyetemi felvételit nyerhetnek, ösztöndíjjal, fedezve a lakhatásuk költségeit is.

Az akciót egyébként azért hirdették meg, mert Ohio államban a lakosság oltottsága elmarad az országos átlagtól, ami 58,7 százalék. Az állam kormányzója szerint tele vannak a raktárak oltóanyaggal, felelőtlenség nem kihasználni a lehetőséget.

Az Egyesült Államokban megtorpant az oltási kedv, körülbelül egy hónapja naponta hárommillió embert oltottak be, ami mára visszaesett kétmillióra. Akad olyan állam, ahol sörrel, fánkkal, pizzával, sporteseményekre szóló belépőkkel próbálják rávenni a lakosságot az oltás elfogadására.

24.hu/kulfold/2021/05/13/koronavirus-oltas-vakcina-lotto-nyeremeny-akcio-sorsolas-egymillio-dollar/

Komment írása

Article Categories:
24.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?