jún 4, 2021
7 Views
0 0

„Ő lett volna az utolsó, akiről ezt el tudtam volna képzelni” – megszólalt a magyar iszlamista egyik volt diáktársa

Written by

„Ő lett volna az utolsó, akiről ezt el tudtam volna képzelni” – megszólalt a magyar iszlamista egyik volt diáktársa

A kedden elfogott 21 éves fiatal a kecskeméti Piarista Gimnáziumban érettségizett. Diáktársai szorgalmas, jó eszű, ám nagyon visszahúzódó, csendes fiúnak ismerték meg.

Ahogy arról már mi is beszámoltunk: kedden elfogott a TEK egy 21 éves, magát iszlám hitűnek valló, terrorcselekményekre készülő magyar férfit.

Mint azt a Blikk kiderítette: a jelenleg börtönben lévő férfi a kecskeméti Piarista Gimnáziumban érettségizett, ahol társai szorgalmas, jó eszű, ám nagyon visszahúzódó, csendes fiúnak ismerték meg. A lapnak a férfi egyik korábbi diáktársa azt mondta: ő lett az utolsó, akiről ilyesmit el tudott volna képzelni.

„Amíg együtt jártunk, a szavát is alig lehetett hallani, barátai nem nagyon voltak. Leginkább a fociról lehetett vele beszélgetni. A tanulással nem volt gondja, mindig jól teljesített. Úgy tudom, kifejezetten vallásos családban nőtt fel, a tesója is egy református egyetemen tanul. Egyet tudok elképzelni, hogy magányában egy közösséget keresett, amit most megtalált. Szinte kizárt, hogy szívből hitte volna az iszlám tanításait” 

– vélekedett.

A kecskeméti férfi ügyvédje a Blikknek elmondta: ügyfele nem vitatta a tőle lefoglalt elektronikus adathordozókon lévő adatokat, de a bűncselekmény elkövetését tagadta. Dr. Jován László állítása szerint házkutatás során semmilyen robbanószerkezet előállításához szükséges anyagot, eszközt nem foglaltak le.

A lapnak a férfi édesapja annyit mondott: hisznek fiuk ártatlanságában, és kiállnak mellette.

Terrorcselekmény előkészülete miatt vettek őrizetbe egy magát iszlamistának valló magyar férfit

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210604-o-lett-volna-az-utolso-akirol-ezt-el-tudtam-volna-kepzelni-megszolalt-a-magyar-iszlamista-egyik-gimnaziumi-diaktarsa

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?