okt 15, 2020
15 Views
0 0

Ő lesz az RTL Magyarország új marketing és kommunikációs igazgatója, az Indextől érkezett

Written by

Szabó december elsejétől veszi át az irányítást az RTL Magyarországnál. Korábban húsz éven át az Indexnél dolgozott. A pályafutását az Indexnél kulturális újságíróként kezdte, majd elindította a Comment:com tévékritikai blogot, ami hosszú évekig a legolvasottabb magyar nevű blog volt – írja a média1.

(A legfrissebb hírek itt)

2011-től három éven át az Index kultúra rovatának volt a vezetője, utána pedig 2014-ben a Blog.hu tartalmaiból válogató Index2 felelős szerkesztőjének nevezték ki. Ugyanebben az évben lett a lap tartalomfejlesztési vezetője, és az Index dizájnváltása is az ő nevéhez köthető.

Az Index Nincs másik kampányát 2018-ban tervezte meg, ami kilenc hónap alatt több mint 200 millió forintot gyűjtött össze a független újságírás támogatására. Emellett, Szabó 2010-ben Varga Attilával Sixx-szel közösen létrehozta a sorozat- és valóságshow rajongók körében ismert Hogyvolt blogot, valamint évekig dolgozott tanácsadóként nagy hazai és multinacionális cégek brand-stratégiájának kidolgozásában.

Külsősként is publikált több mint egy tucat havilapban, és tíz éven keresztül a Kreatív médiaszakírója volt. Szabó az SZFE-n óraadó tanárként újságírást tanított.

“Nagyon örülök, hogy a többhónapos kiválasztási folyamat eredményeként Szabó Zoltán személyében olyan tapasztalt médiaszakembert találtunk, aki jól ismeri a magyar médiaipart, és annak alkotói és üzleti oldalán is többször bizonyította már rátermettségét. Egyúttal köszönöm Grósz Judit munkáját, aki az elmúlt hónapokban a digitális igazgatóság vezetése mellett, ideglenesen látta el a marketingigazgatói feladatokat” – mondta az RTL Magyarország vezérigazgatója, Vidus Gabriella.

“Nem is tudok annál izgalmasabb feladatot elképzelni, minthogy egy egyre inkább digitálissá váló, az online térben is piacvezetői pozícióra törő tévétársaság marketingkommunikációját alakíthatom az elkövetkező években” – szólalt meg Szabó Zoltán.

(Ez is érdekelheti: Véresre verték Szabó Zoltánt egy gyorsétteremben)

Schiwert-Takács László az RTL Magyarország képernyős-kapcsolati vezetőjeként újra munkába állt. Az egykori marketing és kommunikációs igazgató feladata az RTL Magyarország műsoraiban megjelenő képernyős sztárok és tehetségek (műsorvezetők, színészek) cégen belüli karrierjének segítése.

„Örülök, hogy a jövőben még nagyobb figyelmet kap ez a különösen fontos terület a vállalatnál. Biztos vagyok abban, hogy Schiwert-Takács László személyében olyan személy felügyeli majd ezt a területet, aki mélyrehatóan ismeri a műsorkészítés folyamatát és a műsorkészítők kihívásait” – mondta Vidus Gabriella.

Blikk Megmondó

EXTRA AJÁNLÓ
Újra a csúcson? Ezzel rukkolt elő a Huawei (x)
Hogyan lehet olcsóbban vásárolni kozmetikumot? Íme a titok! (x)

www.blikk.hu/aktualis/belfold/rtl-marketing-es-kommunikacios-igazgato-szabo-zoltan/0mmnqs5

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?