jún 9, 2021
6 Views
0 0

Nyugdíj: kijöttek a letaglózó számok, ennyi magyar kap ötvenezer forintnál kevesebbet

Written by

Az mfor.hu több mint négy hónapja kereste meg a Magyar Államkincstárat, hogy válaszokat kapjanak a nyugdíjkifizetésekkel kapcsolatos kérdéseikre, a feltett négy kérdés közül háromra azonban még így sem kaptak választ adatvédelmi okokra hivatkozva.

(A legfrissebb hírek itt)

A lap cikkéből kiderült, hogy utoljára 2012 októberében lehetett forintra pontosan megnézni, mekkora is éppen a legmagasabb nyugdíj, ez akkor, közel 10 évvel ezelőtt 789 870 forint volt. Manapság azonban már nem érhető el ilyen konkrét adat, a statisztikákból legfeljebb csak annyit lehet kihámozni, hogy pár idős magyar havonta kétmillió forintnál is többet kap az államtól – írja a hvg.

(Ez is érdekelheti:A nyugdíj a jövőben a gyermek számától függhet)

A 2021. februári kifizetések, illetve az államkincstári tájékoztatás alapján ma 777 495 olyan nyugdíjas van Magyarországon, aki 100 ezer és 149 999 forint közötti összeget kap havonta, az adatsor azonban, mely a 150 ezer forintnál alacsonyabb nyugdíjban részesülőket összesíti már 1,211 millió embert számol.

Ez azt jelenti, hogy megközelítőleg 433 ezer olyan idős van Magyarországon, akinek a nyugdíja nem haladja meg a havi 100 ezer forintot sem, ebből pedig legalább 13 ezer magyar nyugdíjas kap mindössze havi 50 ezer forint körüli támogatást az államtól – az Államkincstár azonban felhívta a lap figyelmét arra, hogy a legalacsonyabb nyugdíjak kategóriájába tartozók 66 százaléka külföldről is kap ellátást.

Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 7,7 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

www.blikk.hu/aktualis/belfold/alacsony-nyugdij-magyar-allamkincstar/fwbevx3

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?