ápr 30, 2021
8 Views
0 0

Nyomoznak a Semjén Zsoltról készült álfotó miatt

Written by

Gólyagyilkosként tüntették fel a politikust, aki feljelentést tett. Még senkit nem hallgattak ki gyanúsítottként.

A miniszterelnök-helyettes képhamisítás, hamis vád és rágalmazás miatt tett feljelentést. Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság ismeretlen tettes ellen nyomoz. A Népszavával a BRFK tudatta, a „becsület csorbítására alkalmas hamis hang- vagy képfelvétel nyilvánosságra hozatala” bűntett.

Ennek gyanúja miatt indult az eljárás, miután Semjén Zsolt feljelentést tett a montázs miatt, ami a Facebookon kezdett el terjedni róla. Két elpusztult gólya mellé vágták az eredeti fotóját, amihez ezt írták:

Semjén Zsolt tegnap sikeresen kipróbálta az egyik új vadászpuskáját… Két védett madár, két szegény gólya bánta, akik nemrég érkeztek vissza hosszú, veszélyes vándorútjukról… Ilyen egy igazi fideszes vadász.

A KDNP elnökéről a valódi kép 2013-ban készült, amikor az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnökeként éppen szabadon engedett egy mérgezésből meggyógyított parlagi sast.

A Facebookon terjesztett montázs könnyen felismerhető hamisítvány volt. A nyomozást felügyelő Fővárosi Főügyészség közölte a Népszavával, még senkit sem hallgattak ki gyanúsítottként.

A hatályos jogszabályok szerint az követi el a bűncselekményt, aki „abból a célból, hogy más vagy mások becsületét csorbítsa, hamis, hamisított vagy valótlan tartalmú hang- vagy képfelvételt hozzáférhetővé tesz”. Ezt súlyosbítja, ha ezt nagy nyilvánosság előtt teszi.

24.hu/belfold/2021/04/30/nyomoznak-a-semjen-zsoltrol-keszult-alfoto-miatt/

Komment írása

Article Categories:
24.hu · Belföld
banner

Vélemény, hozzászólás?