márc 29, 2021
3 Views
0 0

Nyolc évet kapott a férfi, aki “megleckéztetésből” a kerti zuhanyzóra akasztotta fel barátját

Written by

Nyolc évet kapott a férfi, aki “megleckéztetésből” a kerti zuhanyzóra akasztotta fel barátját

Emberölés kísérlete miatt – nem jogerősen – nyolc év börtönre ítélt a Kecskeméti Törvényszék egy 39 éves kiskunhalasi férfit, aki leütötte, majd öngyilkosságnak álcázva az esetet, felakasztotta barátját.

Sárközy Szabolcs tájékoztatása szerint a két férfi gyermekkora óta ismerte egymást, rendszeresen találkoztak.

Az ügy sértettje kábítószer-fogyasztás miatt rendszeresen pénzzavarban volt, ezért 2015 decemberében a vádlott és szülei házának udvaráról különféle dolgokat lopott el, azokat eladta, amiért el is ítélték. A tárgyak visszakerültek a vádlott családjához, a kár nagyrésze megtérült – közölte a bíróság szóvivője hétfőn az MTI-vel.

A vádlott a lopás miatt megharagudott barátjára, azt hangoztatta, hogy meg fogja őt leckéztetni. 2016 nyarán egy éjszaka elrejtőzött a sértett udvarán, majd amikor a férfi hazaért, hátulról leütötte.

Az eszméletlen embert egy a nyakához rögzített hurokkal felakasztotta a kerti zuhanyzó vasállványára. Azt a látszatott akarta kelteni, hogy a sértett öngyilkosságot kísérelt meg.

A férfira nagyjából negyedóra múlva élettársa talált rá, aki azonnal értesítette a mentőket. A férfit újraélesztették és kórházba szállították. A gyors orvosi segítségnek köszönhetően életben maradt, de maradandó sérülést szenvedett.

A Kecskeméti Törvényszék távmeghallgatás keretében megtartott tárgyaláson nyolc év börtönre ítélte a kiskunhalasi elkövetőt. Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette, míg a vádlott és a védője felmentés, illetve enyhítés érdekében fellebbezett a Szegedi Ítélőtáblához.

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210329-nyolc-evet-kapott-a-ferfi-aki-megleckeztetesbol-a-kerti-zuhanyzora-akasztotta-fel-baratjat

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?