márc 31, 2021
12 Views
0 0

Nyitott gerinccel és vízfejűséggel született Tamás: az orvosok lemondtak az életéről, ma mégis fekvenyomóbajnok a fiatal parasportoló

Written by

A parasportolók között ma már négyszeres magyar bajnok fekvenyomó nyitott gerinccel és vízfejűséggel jött világra. Az orvosok a születését követően lemondtak róla, azt gondolták, hat hónapnál tovább nem élhet. Édesanyjának a kórházban ráadásul azt hazudták, hogy gyermeke halva született… Stadlerné Végh Anikó a rengeteg nehézség ellenére nem adta fel, mindvégig küzdött fiáért, akit összesen ötvenszer kellett megműteni.

(A legfrissebb hírek itt)

– Tamás nem tehet róla, hogy betegen született. Szülőként kötelességem volt, hogy mindent megtegyek érte. Az orvosok lemondtak róla a születését követően, mindezt a zárójelentésében is leírták. Végül a pécsi klinikán Pintér professzor úr vezetésével műtötték meg Tamást többször is. Az intézmény dolgozóinak köszönhető, hogy ma él, és sportolhat. Örökké hálásak leszünk nekik – mesélte lapunknak Stadlerné Végh Anikó, aki azóta is gyermeke mellett áll. Az edzések közben is segít neki, többek között a súlyok pakolgatásában.

A sportolók lábát a padhoz rögzítik, és így kell kinyomniuk a mázsás súlyokat. Tamás rekordja 162 kg/ Fotó: Stadler Tamás sportolói oldal

A sportolók lábát a padhoz rögzítik, és így kell kinyomniuk a mázsás súlyokat. Tamás rekordja 162 kg/ Fotó: Stadler Tamás sportolói oldal

(Ez is érdekelheti: Mi a legnehezebb fogyatékkal élőként? Hatalmas sikernek örvend a TikTok-videó, amiben Illés Fanni paralimpikon válaszolt)

Stadler egyéni csúcsa 162 kilogramm fekvenyomásban, ez rekordnak számít idehaza. Legnagyobb célja, hogy kvalifikálja magát a 2024-es párizsi paralimpiára, ahol meg sem állna az aranyéremig.

– Mindent megteszek azért, hogy ez sikerüljön, sohasem adom fel az álmaimat. Motivál, hogy megmutassam, kerekesszékesként is képes vagyok kiemelkedő eredményeket elérni a sportban. Mindig is szerettem volna, ha ki tudok állni magamért. Azért is küzdöttem, hogy ne érjen annyi atrocitás, mint gyermekkoromban. Sokat bántottak, csúfoltak, ami miatt az öngyilkosság gondolata is megfordult a fejemben. Most már szó sincs erről, kitartó vagyok, és szeretnék minél sikeresebb lenni az életben – mesélte a parasportoló a Blikknek.

Hozzátette, abból is merített erőt, hogy találkozott olyan sorstársakkal, akik még nála is komolyabb egészségi problémákkal küzdenek.

A kitartásom kulcsa, hogy láttam sokféle fogyatékosságot, ami az enyémnél sokkal rosszabb. Akárhányszor valami nehézséggel találom szemben magam, mindig ezekre az emberekre gondolok és arra, hogy hozzájuk képest szinte semmi bajom sincs. Akkor miért ne tudnék a problémáimmal szembenézni? – fogalmazott Stadler.

Stadler Tamás igazi példakép. Ma már négyszeres fekvenyomóbajnok a para-sportolók között/ Fotó: Stadler Tamás sportolói oldal

Stadler Tamás igazi példakép. Ma már négyszeres fekvenyomóbajnok a para-sportolók között/ Fotó: Stadler Tamás sportolói oldal

Darázs Ádám segíti edzeni

A hazai erősember-versenyeken hat bajnoki címet és harminc Magyar Kupa-győzelmet begyűjtő Darázs Ádám (45) segíti Stadler felkészülését.

– A vírushelyzet miatt jelenleg csak két tréningem van egy héten, a középpontban mindig a fekvenyomás van. Az edzőmmel, Darázs Ádámmal közösen mindig átbeszéljük, hogyan tudok fejlődni, sokat segít nekem – magyarázta Stadler.

Blikk Megmondó

EXTRA AJÁNLÓ
Micsoda?! Durva árcsökkenés történt a drogérialáncnál (x)
Mennyit kell ráfizetnünk, ha gyorsan akarunk lakásfelújítási kölcsönt? (x)

www.blikk.hu/sport/mindent-bele/fekvenyomobajnok-nyitott-gerinc-vizfejuseg-parasportolo/h29wfr4

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?