máj 31, 2021
4 Views
0 0

Novák Katalinék elárulták, eddig hány egyedülálló szülőnek adtak engedélyt örökbefogadásra

Written by

Novák Katalinék elárulták, eddig hány egyedülálló szülőnek adtak engedélyt örökbefogadásra

A Heti Napló megkereste a családokért felelős tárca nélküli miniszter hivatalát, hogy megtudja, a módosítás óta hány egyedülálló szülőnek adták meg az engedélyt ahhoz, hogy örökbe fogadhasson gyermeket.

A Parlament korábban elfogadta a Polgári Törvénykönyv módosítását, amely kimondta, hogy a rokonok és a szülő házastársa általi örökbefogadás kivételével csak házastársak fogadhatnak örökbe gyermeket. A módosítás kitér arra is, hogy “kivételesen – törvényben meghatározott, különös méltánylást érdemlő esetben és kormányrendeletben meghatározott eljárás lefolytatásával – egyedülállók alkalmassága is megállapítható az örökbefogadásra.”

Novák Katalin miniszter hivatala arról tájékoztatta a Heti Naplót, hogy a módosítás óta senki nem kérte ezt.

“Egyedül örökbe fogadni szándékozó személy alkalmasságának megállapításához történő hozzájárulás megadása érdekében még nem érkezett megkeresés Novák Katalin miniszter asszonyhoz” – közölték.

Az orokbe.hu szerint eddig a jelentkezők tizede volt egyedülálló, és a megvalósult belföldi, nem rokoni örökbefogadásokban is ilyen arányban szerepeltek, tavaly összesen 71 gyerek került egyedülálló szülőhöz.

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210531-novak-katalinek-elarultak-eddig-hany-egyedulallo-szulonek-adtak-engedelyt-orokbefogadasra

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?