okt 14, 2020
3 Views
0 0

Novák Katalin: Soha nem olvasnék a gyerekeimnek ilyen mesekönyvből

Written by

Ez már a családvédelmi akcióterv2 része? – tette fel első kérdését Velkovics Vilmos a családokért felelős tárca nélküli miniszterasszonynak.

“Igen, tavaly indult a családvédelmi akcióterv és ígértük, hogy folytatni fogjuk. Ezen a családvédelmi akcióterven dolgozunk és ennek az első eleme az otthonteremtési program, nemcsak az otthonfelújítás, hanem az is, hogy lecsökkentettük az újépítésű ingatlanok értékesítési áfáját 27 százalékról 5 százalékra, illetve, hogy a CSOK-kal vásárolt ingatlanok esetében még ezt az 5 százalékot is visszatérítjük.” – fejtette ki Novák Katalin.

“Ez az otthonfelújítási program azoknak szól, akiknek megvan az otthonuk és nem szeretnének költözni, ezért nem vehetik igénybe a CSOK-ot. (..) Az igényelhető összeg tekintetében most nem teszünk különbséget az egygyermekes vagy többgyermekes szülők között.” – tette hozzá a politikus.

Kik vehetik igénybe és mi számít lakásfelújításnak, többek között erre is rákérdezett Velkovics Vilmos műsorvezető.

“Terveink között szerepel, hogy leegyszerűsítsük az igénylés folyamatát és minimalizáljuk a visszaéléseket “– mondta az államtitkár.  

Elsődleges célunk, hogy a gyermeket nevelő családoknak tető legyen a fejük felett! (…) Az otthonteremtés mellett fontos a gazdaság serkentése is.

A családtámogatás a jövőt illetően is egy meghatározó célkitűzésünk: Magyarországon minél egyszerűbb és jobb legyen gyermeket vállalni. (…)Az ezzel kapcsolatos anyagi akadályokat minimalizáljuk. Amikor gazdaságélénkítő döntések születnek, vagy ezekről gondolkodunk, mindig ezeket a szempontokat érvényesítjük. Építeni bármit lehet, miért ne építsünk bölcsődéket vagy otthonokat.

A műsor végén az LMBTQ értékeket tükröző mesekönyvről is elmondta véleményét. A könyv nem volt még a kezemben, de követtem a híreket.

Semmilyen szexuális propakanda nem való a gyermekek számára. A szülő dolga, hogy megfelelő időben, – az általa képviselt  értékrendnek megfelelően – készítse fel a gyermekét.

Személyes véleményem, hogy köznevelési intézményben nincs helye ilyen könyvnek és én soha nem olvasnék a gyermekeimnek ilyen mesekönyvből.

Teljes beszélgetés:

Kapcsolódó anyagok: 

Novák: Otthonfelújítási programot indít a kormány

Orbán Viktor: Az országnak működnie kell

Hír TV

hirtv.hu/magyarorszageloben/novak-katalin-az-otthonteremtes-mellett-fontos-a-gazdasag-serkentese-is-2509992?utm_source=feed&utm_medium=rss

Komment írása

Article Categories:
hírtv
banner

Vélemény, hozzászólás?