ápr 6, 2021
5 Views
0 0

Novák Katalin megszólalt Petry kirúgása után: Felháborít a véleményterror

Written by

Novák Katalin megszólalt Petry kirúgása után: Felháborít a véleményterror

A kormánypárti politikus azután írta ki a véleményét, hogy a Hertha BSC megvált Petry Zsolt edzőtől egy nyilatkozata miatt.

A vitatott, Magyar Nemzetnek adott interjút nem egyeztette a tréner a klubbal, abban Gulácsi Péter szivárványcsaládos posztjáról is volt szó, hogy Gulácsi jobban tenné, ha a focival foglalkozna, valamint a bevándorláspolitikáról, hogy Európa morálisan mélyre süllyedt. Bár később fény derült a fordítás hiányosságaira és hogy az interjúból kimaradtak részletek, a csapat szerint „összességében nem felel meg az interjú a Hertha BSC értékeinek.”

Novák Katalin Facebookra írta ki a véleményét ezzel kapcsolatban: 

„Egyre gyakrabban tapasztaljuk, hogy a magukat liberálisnak vallók üldözik az övéktől eltérő véleményt. Most olvastam, hogy a Hertha focicsapat azonnali hatállyal kirúgta Petry Zsolt kapusedzőt azért, mert egy interjúban megfogalmazta a véleményét. Érdekes módon a Hertha szerint Gulácsi szabadon kinyilváníthatja a véleményét, Petryt azonban ugyanezért kirúgták” – és hozzátette, hogy a klubja is elismerte, hogy Petry jó szakember volt, mégis megváltak tőle. Szerinte a „valódi liberálisoknak” kellene igazán tiltakozniuk. 

„Én hiszek a vélemény szabadságában, és felháborít a véleményterror, legyen az akár a bal-, akár a jobboldalon” – zárta a gondolatait a családokért felelős miniszter. 

Bár Novák Katalin nem említette meg, sokan állítják a hírt párhuzamba Hrutka János kirúgásával, akitől a Spíler TV azután vált meg, hogy kiállt Gulácsi szívárványcsaládos posztja mellett. Ott a hivatalos indoklás szerint a csatorna mással képzeli el a folytatást. Az ügyben korábban Hrutka is megszólalt

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210406-novak-katalin-megszolalt-petry-kirugasa-utan-felhaborit-a-velemenyterror

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?