okt 16, 2020
7 Views
0 0

Novák Katalin elárulta, milyen forrásból valósul meg az otthonteremtési program

Written by

A családokért felelős tárca nélküli miniszter péntek este az ATV Egyenes beszéd című műsorában mondta el, hogy fog kinézni a családteremtési program, mit gondol a könyvdarálásról, illetve arrról is szó esett, hogy nem lesz életkori határ a GYOD-ban.

Családteremtési program

A tárca nélküli miniszter először is leszögezte, hogy nem uniós forrásból teremtik meg felújítási támogatás kereteit. Azoknak a gyerekeseknek nyújtanak segítséget, akik nem akarnak költözni – hiszen a CSOK lakásvásárlásra vonatkozik. Az pedig, hogy az Európai Unió is éppen most támogatja a felújítást, véletlen.

Amióta bejelentették, hogy a lakásfelújítások összegének felét – maximum hárommillió forintig – visszatérítik, rengeteg kérdés érkezik hozzájuk, mindenki tudni szeretné, hogy néz majd ki a szabályozás. Ennek részleteit ki fogják adni, de az biztos, hogy január elsejétől lehet igényelni, és miután elvégezték egy adott ingatlan munkálatait, be lehet nyújtani a számlákat az Államkincstárhoz.

Novák hangsúlyozta, hogy rövid időn belül visszakaphatják a gyerekes családok a pénzt.

Könyvdarálás

A Meseország mindenkié című könyvről – amiben két királyfi talál egymásra – szintén szó esett, amit még Dúró Dóra semmisített meg. Erről Novák Katalin annyit mondott, hogy nem olvasta, de az akcióval nem ért egyet.

“Általában a könyvpusztítással, mint jelenséggel nehezen tudok azonsolulni.”

Azt szintén elmondta, hogy a szülőkre bízná, milyen könyvet adnak a gyerekeik kezébe, hadd döntsék el ők, milyen szellemiségben nevelik őket, abban viszont van felelősségük, hogy az állami intézményekben mely könyvek vannak az óvodák polcain.

Tizennégy családszervezet fordult hozzá, hogy garantálják a gyerekeik biztonságát az állami intézményekben.

Otthonápolás

Novák Katalin bejelentette, hogy nem lesz életkori határ GYOD-ban, nem ér véget a támogatás 18 éves korban.

Továbbá reagált az ellenzék kritikáira is, miszerint ne csak a beteg gyerekek, hanem például az ápolásra szoruló szülők gondozói is több segítséget kapjanak. Erre Novák Katalin azt mondta, hogy mind a kettő egy borzasztóan nehéz feladat, azonban az egy fontos különbség, hogy egy beteg szülőnél jó esetben többen tudnak részt venni az ápolásban, és a legtöbben találkoznak egy ilyen szituációval, az élet része. 

“Ez egy olyan vita, aminek soha nem lesz vége” – nyilatkozta, és hozzátette, hogy erre pedig fel vannak készülve.

atv.hu

Ajánlom www.atv.hu/belfold/20201016-novak-katalin-elarulta-milyen-forrasbol-valosul-meg-az-otthonteremtesi-program

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?