ápr 29, 2021
23 Views
0 0

Nőttek a Facebook reklámbevételei

Written by

Erős negyedévet zárt a Facebook, miután gyorsjelentése szerint az előző év azonos időszakához képest 2021 elején 12 százalékkal nőttek a megjelenített reklámok száma, amivel 30 százalékkal nőttek reklámbevételeik. A cég összesen 26,17 milliárd dollár bevételt termelt, túlnyomórészt reklámokból.

Az eredmény felülmúlta az elemzők várakozásait, az aktív felhasználók száma terén azonban alulteljesített: a felhasználók tábora 8 százalékos növekedéssel 1,88 milliárd fő volt.

A cég várhatóan komoly ellenszélbe kerül a fő bevételeit jelentő online reklámok terén, miután az Apple számukra kedvezőtlen módon a felhasználók kezébe adta a döntést, hogy szeretnék-e online tevékenységeit adatait továbbadni.

Mark Zuckerberg a jelentés alkalmából szervezett sajtóeseményen kiemelte, hogy a Facebook a jövőben az e-kereskedelemre koncentrál és több hangsúlyt fektetnek a közösségi oldalon közvetlenül árusító boltokra. Zuckerberg rámutatott, hogy egyik legnépszerűbb alkalmazásuk a Marketplace piactér, egymilliárd felhasználóval.

(CNBC, Zdnet)

index.hu/techtud/2021/04/29/facebook-q1-negyedeves-gyorsjelentes-reklambevetel-zuckerberg-marketplace/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Index.hu · Tech-tudomány
banner

Vélemény, hozzászólás?