máj 30, 2021
9 Views
0 0

Női kézilabda BL – Fölényes győri siker a bronzmeccsen

Written by

Az ETO rekordot jelentő, 57 mérkőzésből álló, 2018 januárja óta tartó veretlenségi sorozattal büszkélkedhet a BL-ben, ebben az időszakban 49 győzelem és immár nyolc döntetlen a mérlege, mert ebbe a rendes játékidő végeredménye számít bele.

(A legfrissebb hírek itt)

A győriek minden játékelemben sokkal jobban teljesítettek, mint szombaton a hétméteres-párbajban elveszített elődöntőben: lendületesen, pontosan támadtak, hatékonyan védekeztek, és remek volt a kapusteljesítmény is. Ennek következtében 5-1-es állásnál a hatodik percben a tavalyelőtt alapított, BL-újonc orosz csapat időt kért.

(Ez is érdekelheti: Pokoli végjáték után a Győr női kézilabdacsapata hetesekkel bukta el a BL-elődöntőt)

Az ETO rekordot jelentő, 57 mérkőzésből álló, 2018 januárja óta tartó veretlenségi sorozattal büszkélkedhet a BL-ben. /Fotó: MTI/Illyés Tibor

Az ETO rekordot jelentő, 57 mérkőzésből álló, 2018 januárja óta tartó veretlenségi sorozattal büszkélkedhet a BL-ben. /Fotó: MTI/Illyés Tibor

A játék képe ezt követően sem változott jelentősen, így az egy nappal korábbihoz képest sokkal összeszedettebben kézilabdázó ETO a 17. percben már 11-4-re vezetett, és mivel az első félidőt egy ötös gólsorozattal zárta, a szünetben 18-8 volt az állás.

A moszkvaiak több mint 12 percig nem dobtak gólt, így a Győr előnye a második felvonás elején tovább nőtt. A hátralévő időben már csak a különbség volt a kérdés, és az, hogy az idén nyáron visszavonuló Görbicz Anita hány találattal járul hozzá a sikerhez. A CSZKA egy 5-0-s szériával némileg csökkentette a hátrányát, Görbicz pedig háromszor volt eredményes, így 235 európai kupameccsen 1313 góllal, a BL-ben 186 találkozón 1016 találattal zárta karrierjét, a négyes döntőkben pedig 57 gólt szerzett.

Az ötszörös győztes Győri Audi ETO KC bronzérmet nyert a női kézilabda Bajnokok Ligájában. /Fotó: MTI/Illyés Tibor

Az ötszörös győztes Győri Audi ETO KC bronzérmet nyert a női kézilabda Bajnokok Ligájában. /Fotó: MTI/Illyés Tibor

Silje Solberg hét, Laura Glauser négy orosz lövést hárított. Az orosz Rosztov-Donhoz távozó brazil Eduarda Amorim és francia Beatrice Edwige szintén az utolsó BL-meccsét játszotta győri színekben.

Az ETO három ezüst és öt arany után először nyert bronzérmet a BL-ben, mivel a négyes döntő 2014-es bevezetése óta mindig továbbjutott az elődöntőből, amikor részt vett a tornán.

(MTI)

www.blikk.hu/sport/csapat/noi-kezilabda-bajnokok-ligaja-gyor-audi-eto-kc-gyozelem-bronzerem/362rmgg

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?