máj 28, 2021
11 Views
0 0

Női kézilabda-bajnokság: nem hibázott a Fradi, hat év után bajnok a zöld-fehér csapat

Written by

Idegesen kezdett a Fradi, de mindig sikerült elhúzni, ugyanakkor az MTK mindig három-négy gólra zárkózott. Elek Gábor az egyik időkérésnél is arra hívta fel a tanítványai figyelmét, hogy a védekezést sokkal szorosabbá kell tenni. Jellemző volt az első félidőre, hogy két perccel a vége előtt 17-10 volt a Fradinak, a szünetben pedig már 18-13.

(A legfrissebb hírek itt)

Aztán a második félidő első felében a Ferencváros már megnyugtató, nyolcgólos előnyre tett szert. Fáradt az MTK is, így már nem tudott méltó partner lenni a bajnoki címhez percről percre közelebb kerülő hazai csapatnak. A 47. percben már tizenegy gól volt közte. Innentől kezdve már örömünnep kezdődött. A végeredmény 35-21 lett a Ferencváros javára.

A Ferencváros története során a 13. bajnoki arányt nyerte. A csúcsot a Győr és a Vasas tartja 15-15 elsőséggel. A Fradi legutóbb a 2014–2015-ös idényben volt első, akkor a bajnoki döntőben kétszer is legyőzte a Győrt. Az akkori bajnokcsapatból csak Háfra Noémi és Szucsánszki Zita maradt a mai bajnokok között.

A Ferencváros bajnokcsapatának tagjai: Ballai Borbála, Behnke Júlia, Bíró Blanka, Emily Bölk, Csiszár-Szekeres Klára, Hadfi Gréta, Háfra Noémi, Janurik Kinga, Kisfaludy Anett, Klujber Katrin, Kovács Anett, Kovacsics Anikó, Antje Malestein, Márton Gréta, Pásztor Noémi, Schatzl Nadine, Alicia Stolle, Szucsánszki Zita, Tóth Nikolett, Zsigmond Panna.

www.blikk.hu/sport/csapat/kezilabda-magyar-bajnoksag-ferencvaros/nrbng9n

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?