nov 22, 2020
4 Views
0 0

Női kézi: román klasszisok üzengetnek a csúszó fizetések miatt

Written by

Egyre nyíltabban teszik szóvá a CSM Bucuretsi női kézilabda-csapatának játékosai a több hónapos fizetéscsúszásokat. A csütörtökön a Rosztov ellen elvesztett Bajnokok Ligája-mérkőzés (22–27) után a bukaresti csapat legnagyobb sztárja, Cristina Neagu panaszkodott egy sort a Digi Sport televíziónak nyilatkozva.  

Cristina Neagu panaszkodott egy sort (Fotó: AFP)

„Csupán most kaptuk meg a júliusi fizetésünket. Egy olyan csapat, amelynek elvárásai vannak a Bajnokok Ligájában, tisztelnie kellene játékosait és időben fizetnie őket” – dühöngött Neagu, aki havonta 17 500 eurót keres a bukaresti önkormányzat által pénzelt klubban. A legjobb román kézlabdázó egyben azt is elmondta, hogy a válogatott se várja el tőle, hogy egyedül cipelje hátán a csapatot a decemberi Európa-bajnokságon. 


Hirdetés

„Nem vagyok robot, edzésekre, mérkőzésekre van szükségem, előbbiből pedig kevés volt az elmúlt hetekben. Időre van szükségem, hosszabb egészségügyi gondok nélküli felkészülésre. Romániának nem rám kell épjtenie, hanem elsősorban egy jól összerakott csapatra” – nyilatkozta Neagu. 

Októberben, a Ferencváros elleni bukaresti BL-mérkőzés előtt a CSM játékosai „Tiszteljétek a munkánkat” és „Tiszteljétek az ígéreteiteket” feliratú melegítő-mezekben vonultak pályára az elmaradt fizetések ellen tiltakozva. A klub azóta is csak a Neagu által említett júliusi béreket utalta át nekik, Gabriela Szabo klubigazgató viszont csak közösségi oldalán reagált a sportolók sirámaira.

Az olimpiai bajnok futónő az 1999-as IAAF gálán – amikor Michael Johnson amerikai futóval együtt vette az az Év Atlétája díjat – készült képét osztotta meg, a következő szöveggel: „Furcsa azt látni, hogy Romániában az utóbbi időben a sportolók többet beszélnek a pénzről, mint az eredményekről! A lenti képen évek munkája, a kitartás és mindenekfelett a SZENVEDÉLY beszél!”

A CSM-nél azonban nemcsak a pénz okoz gondokat, hanem a sérülések is. A csapat spanyol átlövője, Alexandrina Barbosa legalább hat-hét hónapra kidőlt a Krim Ljubljana elleni BL-találkozón szenvedett sérülése miatt. Az elülső keresztszalag- és külső meniszkuszszakadást szenvedett játékost a héten műtötték meg Spanyolországban.

www.nemzetisport.hu/kezilabda/noi-kezi-roman-klasszisok-uzengetnek-a-csuszo-fizetesek-miatt-2796227

Komment írása

Article Categories:
nemzetisport
banner

Vélemény, hozzászólás?