jan 13, 2021
6 Views
0 0

Női kézi NB I: Kovacsics nélkül lőtt 41-et az FTC a Szombathelynek

Written by

A Ferencváros 41–17-re legyőzte hazai pályán a Szombathelyt a női kézilabda NB I szerdai játéknapján.

Klujber Katrin hat gólt lőtt a Ferencvárosban (Fotó: Török Attila)


Hirdetés

A CSM Bucuresti felett aratott BL-siker után a bajnokságban a Szombathely várt az FTC-re az új borítással ellátott Elek Gyula Arénában. A román csapat elleni mérkőzés hajrájában Kovacsics Anikó bokasérülést szenvedett, ez összefüggésben lehetett azzal, hogy a zöld-fehérek első számú irányítóját a vasiak elleni találkozóra nem is nevezték.

A Ferencváros az első félidőt követően úgy vezetett hat góllal (18–12), hogy Elek Gábor a támadójátékkal nem lehetett maradéktalanul elégedett. Amíg Szucsánszki Zita, Klujber Katrin és Háfra Noémi játszott a belső posztokon, addig könnyedén születtek meg a ferencvárosi gólok, Emily Bölkkel, Alicia Stolléval és Tóth Nikolett-tel azonban megakadtak a zöld-fehérek.

A játékrész krónikájához hozzátartozott, hogy a vendégek részéről Lilija Gorilszkának megsérült a bokája, csak egy lábon szökdécselve tudta elhagyni a pályát, és a folytatásban már nem is tért vissza.

A szünet után – ahogyan arra számítani lehetett – az FTC fokozatosan leszakította magáról a fáradó és egyre erőtlenebbül támadó vendégcsapatot. A nagy különbségű siker kialakításában főszerepet játszott a remek kapusteljesítmény, Janurik Kinga az egész találkozón jól védett (sőt, még egy gólt is dobott), a hetesekre beálló Bíró Blankának pedig egyetlen gólt sem tudtak dobni a szombathelyiek öt büntetőből. Végül összesen 13 játékos osztozott a 41 hazai gólon.

Az FTC szombaton az Esbjerget fogadja a Bajnokok Ligájában, majd újabb három meccs vár rá a BL-ben.

NŐI KÉZILABDA NB I
FTC-Rail Cargo Hungaria–
Hungast Szombathelyi KKA 41–17
18.00: EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE–Váci NKSE
18.00: Siófok KC–Boglári Akadémia-SZISE

Jegyzőkönyv és tabella később…

www.nemzetisport.hu/kezilabda/noi-kezi-nb-i-kovacsics-nelkul-lott-41-et-az-ftc-a-szombathelynek-2804673

Komment írása

Article Categories:
nemzetisport
banner

Vélemény, hozzászólás?