ápr 30, 2021
2 Views
0 0

Női kézi: 19/19, a Budaörs két év után visszajutott az NB I-be

Written by

A Moyra-Budaörs Handball hazai pályán 34–22-re legyőzte a Csurgót a női kézilabda NB I/B pénteki játéknapján, és ezzel biztossá vált, hogy megnyeri a Nyugati csoport küzdelmeit, és két év után visszajut az NB I-be.

Az ünneplő bajnokcsapat (Fotó: budaorshandball.hu/Pozsonyi Photo)


Hirdetés

A budaörsiek 2019-ben estek ki az élvonalból, a 2019–2020-as idényben az NB I/B Nyugati csoportjának második helyén álltak, amikor a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt a bajnokság.

A mostani idényben a Buday Dániel irányította csapat mind a 19 eddigi bajnoki mérkőzését megnyerte, és előnye olyan tetemes (12 pont), hogy a vetélytársak – akikre még öt forduló vár – nem tudják ledolgozni.

A Csurgó ellen Szalai-Szita Katalin hét, a házi góllövőlistát vezető Palotás Fanni hat gólt szerzett, és nem maradt üres a lőlapja a két korábbi válogatott klasszisnak, Hornyák Ágnesnek (3) és Pálos-Bognár Barbarának (2) sem.

A Keleti csoportban még nem dőlt el, ki lesz a bajnok: a lépéselőnyben lévő Vasas 17 meccsen szerzett 33 ponttal áll az élen, a 18 mérkőzést maga mögött tudó Eszterházy SC 30-cal követi.

A bajnokság mindkét csoportban 22 fordulós.

www.nemzetisport.hu/kezilabda/noi-kezi-1919-a-budaors-ket-ev-utan-visszajutott-az-nb-i-be-2823777

Komment írása

Article Categories:
nemzetisport
banner

Vélemény, hozzászólás?