ápr 26, 2021
6 Views
0 0

Nincs pardon a szabálytalanul parkolókkal szemben, bekeményít a BKK és a Budapesti Közút

Written by

A BKK a Budapest Közúttal együttműködve arra törekszik, hogy megakadályozza a forgalom akadályoztatásából fakadó torlódást, és biztosítsa a főváros közlekedésének zavartalanságát – olvasható a Budapesti Közlekedési Központ oldalán.

A közlekedési központ kifejti, hogy a szabálytalanul parkolók városszerte, de főképp a belvárosi útszakaszokon okoznak jelentős problémát, ezért a BKK és a közútkezelő megelőző intézkedéseket tesz.

A szervezet adatai szerint 

Budapesten évente több mint kétezer olyan esetet regisztrálnak, amikor szabálytalan parkolás akadályozza a járatok haladását, valamint az utasokat abban, hogy a menetidőnek megfelelően elérjék az úti céljukat.

A BKK tudatja, hogy az esetek mintegy fele a belvárosi trolibuszvonalakat érinti, hiszen a belvárosi szűk utcák és az áramellátáshoz való kötöttség nehezíti az útban lévő járművek kikerülését. 

Mindezek miatt döntött úgy a közlekedési központ, hogy megelőző intézkedéseket tesz, méghozzá úgy, hogy 

egyes helyszíneken fizikai elemek kihelyezésével, máshol a felfestések megerősítésével előznék meg a közösségi közlekedési járművek akadályoztatását. 

A VI. kerületi Szondi utca–Izabella utca csomópontban, ahol az első forgalomtechnikai beavatkozás végezte a BKK és a Budapesti Közút.

A VI. kerületi Szondi utca–Izabella utca csomópontban, ahol az első forgalomtechnikai beavatkozás végezte a BKK és a Budapesti Közút.

Fotó: Budapesti Közlekedési Központ

Elsőként ezt a VI. kerületi Szondi utca–Izabella utca csomópontban tették meg, ahol az intézkedés előtt gyakran előfordult, hogy a járművek szabálytalanul, a megállni tilos tábla figyelmen kívül hagyásával, vagy a forgalomtól elzárt területen parkoltak, ezzel akadályozva a trolibuszok bekanyarodását a Szondi utcába.

index.hu/belfold/2021/04/26/bkk-budapesti-kozut-egyuttmukodes-szabalytalanul-parkolok-utakadalyok/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Belföld · Index.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?