márc 30, 2021
6 Views
0 0

„Nincs bocsánat arra, amit tettem” – mondta utolsó szó jogán a feleségét felkoncoló szentpéterszegi gyilkos

Written by

Életfogytig tartó fegyházra ítélte a Debreceni Ítélőtábla azt a különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölési kísérlettel és kapcsolati erőszakkal vádolt nagycsaládos M. Árpádot, aki 2019 októberében valósággal felkoncolta a feleségét Szentpéterszegen.

Fórizs Ildikó, a táblabíróság szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy a férfi 30 év múlva bocsátható legkorábban szabadlábra feltételesen.

Hozzátette, a férfi tagadta, hogy korábban is bántalmazta volna a feleségét, azt azonban elismerte, hogy ő okozta a halálát, miután féltékenysége miatt elborult az agya. Az utolsó szó jogán azt mondta, hogy szerette a feleségét, mert jó anya és jó feleség volt, és bár nagyon megbánta a történteket, nincs bocsánat arra, amit tett.

M. Árpád és a felesége hosszú ideig kiegyensúlyozott kapcsolatban éltek egymással, de a férfi viselkedése a gyilkosság előtti négy évben jelentősen megváltozott. Betegesen féltékeny lett, és többször megverte a nejét. Korábban felfüggesztett börtönbüntetése ítélték jogerősen a bántalmazások miatt. A család egyik barátja korábban lapunknak elmesélte, hogy a párnak hat gyereke született összesen, ám az egyik meghalt kiskorában.

Ismerőse szerint M. Árpád olyanokat vágott a neje fejéhez, hogy lefeküdt a testvérével, a három vejével és más férfiakkal is. Ez annyira rögeszméjévé vált egy idő után, hogy elvitte Budapestre hazugságvizsgálatra is, amely megállapította, hogy nem csalta meg a nő.

Ennek ellenére is tovább fokozódott az indulat a férfiben, és számtalanszor előfordult, hogy megverte vagy bántalmazta a nejét. Az asszony eleinte azt mondta a családtagjainak, hogy elesett vagy beütötte magát, majd egy idő után már beszámolt a gyermekeinek az őt ért bántalmazásokról. A férfi négy és fél évvel ezelőtt úgy elverte nyújtófával, hogy felfüggesztett börtönre ítélték.

A házaspár felnőtt korú gyerekei közül többen Szentpéterszegen laknak, ezért az asszony gyakran átment a közelben lakó legidősebb fiához a bántalmazások után. Ez történt 2018 májusában is, rövid idő elteltével azonban helyszínre érkezett a családfő is, aki egy hosszú tőrkéssel hasba akarta szúrni az anyját védelmező fiát, akinek sikerült a szúrást elkerülnie.

[embedded content]

A végzetes októberi napon az asszony épp ebédet főzött a ház teraszán, ezért több kés is volt a kinti asztalon. A férfi ismét kötekedni kezdett, majd egy húsz centiméter pengéjű késsel mellkason szúrta a feleségét, aki a földre esett. A magából kivetkőző férj még további harmincöt alkalommal megszúrta az asszonyt,  aki elvérzett és perceken belül meghalt. M. Árpád ezután magával is megpróbált végezni, de a TEK-esek elfogták.

M. Árpád kétfajta védekezéssel is előállt a bírósági szakban. Egyszer azt állította, hogy olyan magas szintre emelkedett a vércukra, hogy elvesztette az öntudatát. A szakértő azonban megállapította, hogy ebben az esetben cselekvőképtelen lett volna. A másik védekezése pedig az volt, hogy erős felindulásból cselekedett, de az igazságügyi szakértői és elmeorvosi szakértői vizsgálat ezt is cáfolta.

M. Árpád végül bocsánatot kért tettéért a bíróságon, de végig kitartott amellett, hogy okkal volt féltékeny a feleségére. A Debreceni Törvényszék életfogytiglanra ítélte tavaly novemberben a férfit, azzal, hogy 30 év múlva bocsátható szabadlábra leghamarabb feltételesen. A Debreceni Ítélőtábla pedig most helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét.

Az ítélőtábla megállapította, hogy az elsőfokú bíróság megalapozott tényállást állapított meg, a cselekmény minősítését törvényesnek tekintette. Megfelel a törvénynek az első fokon kiszabott életfogytiglani szabadságvesztés, figyelemmel arra, hogy a vádlott a felesége életét rendkívüli brutalitással oltotta ki, emellett a gyermekét is meg akarta ölni a késsel. Ennek megfelelően a másodfokú bíróság az elsőfokú ítéletet helybenhagyta, amely jogerőre emelkedett.

24.hu/belfold/2021/03/30/nincs-bocsanat-arra-amit-tettem-mondta-utolso-szo-jogan-a-feleseget-felkoncolo-szentpeterszegi-gyilkos/

Komment írása

Article Categories:
24.hu · Belföld
banner

Vélemény, hozzászólás?