nov 21, 2020
23 Views
0 0

Nézzük, milyen autókkal jár a világ 10 leggazdagabb embere

Written by
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

10. Amancio Ortega – Audi A8

Fotó: Getty Images

Amancio Ortega, a Zaráról ismert Inditex alapítója, 75 milliárd dolláros vagyonával Spanyolország leggazdagabb embere és a világ 10. leggazdagabbja. Egy Audi A8-assal jár hétköznapi utazásai során, de van egy 45 millió dolláros Bombardier BD-700-as magánrepülőgépe is.

9. Sergey Brin – Toyota Prius

Fotó: Getty Images

A Google társalapítója 75,4 milliárd dolláros vagyonnal bír. A CNBC szerint akár a másik Google-alapító, Larry Page, Brin is egy Toyota Prius vezet. Egyes források szerint Brinnek egyébként egy saját tulajdonú zeppelinje is van.

8. Larry Ellison – egy komplett gyűjtemény

2018-as Audi R8-as. Fotó: Getty Images

Az Oracle alapítója 76,2 milliárd dolláros vagyonának érezhető részét költötte drága és extravagáns autókra, melyeket szívesen váltogat, ha el akar jutni A-pontból B-be. Az LA Times szerint a milliárdos járműparkjának a része többek közt egy Audi R8-as, egy McLaren F1-es, egy Lexus LFA és egy Lexus LS 600h L – ezek mind prémium minőségű luxusautók. A kedvenc autója viszont állítólag egy Acura NSX.

7. Larry Page – Toyota Prius

Fotó: Getty Images

Kollégájához, Sergey Brinhez hasonlóan Larry Page is állítólag egy Toyota Prius vezet, melyet 77,6 milliárd dolláros vagyonának töredékéből szerzett be. A milliárdos emellett támogat egy repülő autókat tervező céget is, az Openert, nem lenne meglepő, ha az ő modelljükből is beszerezne, ha egyszer sikerül forgalomba helyezhető modelleket produkálniuk.

6. Warren Buffett – Cadillac XTS

Fotó: Getty Images

Omaha orákuluma 86,8 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik, de híresen visszafogottan él: a McDonald’sban szokott reggelizni és ugyanabban a házban lakik 1958 óta. Egy 45 ezer dolláros, 2014-es évjáratú Cadillac XTS-t vezet, amelyre azután váltott, hogy lánya cikinek nevezte 2006-os Cadillac DTS-ét. Warren Buffett azzal indokolja a szerény autóválasztást, hogy keveset vezet, ezért teljesen mindegy, hogy milyen autóban teszi ezt meg.

5. Mark Zuckerberg – Acura TSX és még néhány “jószág”

Fotó: Getty Images

A Facebook alapító-vezérigazgatója 100,3 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik, de egy 30 ezer dolláros Acura TSX-et vezet. A tech-guru azt mondta, azért jár egy ilyen autóval, mert biztonságos, kényelmes és nem hivalkodó. Állítólag az Acura mellett egy Volkswagen Golf GTI-je, egy Honda Fitje és egy Pagani Huayra luxus-sportautója is van, ezeket viszont nem használja napi rendszerességgel.

4. Elon Musk – egy igazi autórajongó gyűjteménye

[embedded content]

A Tesla, a PayPal, a SpaceX és a Boring Company alapítója nem meglepő módon rajong az autókért, 106,3 milliárd dolláros vagyonának egy részét egy komplett járműpark alkotja. Musk vett egy 1920-as Ford T-Modellt, egy 1967-os Jaguard E-Type Roadstert, megvette James Bond 1976-os Lotus Espiritjét, van egy 1978-as BMW 320i-je, egy 1997-es McLaren F1-gye, egy 2006-os, tuningolt BMW M5-öse, egy 2008-as Tesla Roadstere, egy 2010-es Audi Q7-ese, egy 2012-es Porsche 911 Turbója, egy 2019-es Tesla Model S Performance-e és egy 2020-as Tesla Cybertruckja. Igazság szerint egy külön cikket is megérne, hogy ezeket a kocsikat mind bemutassuk.

3. Bill Gates – rengeteg Porsche és egy kakukktojás

1978-as Porsche 911-es. Fotó: Getty Images

Sokáig a Microsoft alapítója volt a világ leggazdagabb embere, most 118,7 milliárd dolláros vagyona „csak” a harmadik helyre elég. Gates a Porschékért rajong, van egy 1979-es 911-ese, egy 959-ese, egy 930 Turbója és egy elektromos Porsche Taycanja is. A kakukktojást a gyűjteményben egy 2008-as Ford Focus jelenti, Gates általában ezzel jár munkába.

2. Bernard Arnault – BMW 7 Series

Fotó: Getty Images

A 140,5 milliárd dolláros vagyonnal rendelkező Louis Vuitton-alapító a világ második leggazdagabb embere. Egy 7-es BMW-vel és egy magánrepülővel jár.

1. Jeff Bezos – járműparkot rejt a ’96-os Accord

Ez nem a ’96-os Accord, hanem egy ahhoz hasonló Ferrari Sergio, mint amely állítólag Jeff Bezos garázsában is megtalálható. Fotó: Getty Images

Az Amazon alapító-vezérigazgatója 183 milliárd dolláros vagyonával a világ leggazdagabb embere. Elsősorban egy 1996-os Honda Accorddal mutatkozik, de állítólag egy csomó méregdrága sportkocsija is van otthon, melyekkel nem közlekedik az utcán. Egyes források szerint egy Ferrari Pininfarina Sergio, egy Bugatti Veyron Mansory, egy W Motors Lykan Hypersport, egy Koenigsegg CCXR Trevita és egy Lamborghini Veneno is megtalálhazó Bezos gyűjteményében.

A 10 leggazdagabb ember vagyonának becsléséhez a Forbes adatait használtuk.

A címlapképen egy Lamborghini Veneno látható, Jeff Bezos állítólag egy ilyen kocsival is rendelkezik. A háttérben egy Harrier VTOL harci repülő. Fotó: Getty Images

www.portfolio.hu/global/20201121/nezzuk-milyen-autokkal-jar-a-vilag-10-leggazdagabb-embere-458362

Komment írása

banner

Vélemény, hozzászólás?