márc 29, 2021
2 Views
0 0

Nézőpont: az ellenzéki pártok saját szavazói is kritikusak a kormányzóképességükkel szemben

Written by

Nézőpont: az ellenzéki pártok saját szavazói is kritikusak a kormányzóképességükkel szemben

A Nézőpont Intézet által a Magyar Nemzet számára végzett közvélemény-kutatásból az derült ki, hogy a magyarok több mint fele kormányzóképesnek tartja a Fidesz–KDNP-t, de csak ötödük gondolja ugyanezt az ellenzéki összefogásról.

A felmérés magyarnemzet.hu/belfold/nezopont-a-baloldal-nem-kormanyzokepes-9582305/ szerint két és félszer többen tartják kormányképesnek és a munkahelyteremtésre képesnek a jelenlegi kormánypártokat (54 és 49 százalék), mint a baloldali közös listát (21 és 20 százalék).

A magukat kormányellenesnek mondó szavazók is kritikusak az ellenzékkel: csak 39 százalékuk véli a baloldalt kormányzóképesnek, s kevesebb mint egyharmaduk (32 százalék) a munkahelyteremtésre alkalmasnak.

A magyaroknak nagyobb aránya tartja a Fidesz–KDNP-t a „demokrácia mellett elkötelezettnek” (38 százalék), mint ahányan ezt a baloldali közös lista esetében mondták (33 százalék).

 

A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatása 2020. március 16. és 17. között ezer fő telefonos megkérdezésével készült. A minta reprezentatív a 18 évesnél idősebb lakosságra nem, kor, régió, településtípus és iskolai végzettség szerint. Ezerfős mintanagyság és 95 százalékos megbízhatósági szint esetén a mintavételi hiba 3,16 százalék.

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210329-nezopont-az-ellenzeki-partok-sajat-szavazoi-is-kritikusak-a-kormanyzokepessegukkel-szemben

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?