máj 31, 2021
4 Views
0 0

Nézőpont: A magyarok többsége elégedett a kormány járványkezelésével

Written by

Nézőpont: A magyarok többsége elégedett a kormány járványkezelésével

Az intézet legutóbb január elején mért ilyen szintű elégedettséget. A felmérés szerint a kormányellenesek 26 százaléka és az ismeretlen preferenciájúak 45 százaléka is elégedett a kormány teljesítményével.

A Nézőpont Intézet legfrissebb felmérése szerint háromból majdnem két ember (62 százalék) elégedett a magyar kormány járványkezelésével – írta meg a Telex. A Nézőpont legutóbb január elején mért ilyen szintű elégedettséget, azóta folyamatosan csökkent ez a szám: áprilisban volt olyan hét, hogy a kutatás szerint csak a megkérdezettek fele válaszolta azt, hogy inkább elégedett a kormány járványkezelésével.

A legkevesebb elégedetlenkedő (32 százalék) május utolsó hetében volt.

Nézőpont Intézet kutatói szerint „az Európában is ritkaság számba menő” kétharmados társadalmi elégedettségnek több oka is lehet. „Egyrészt a magas átoltottsági arány, másrészt a többforrású vakcinabeszerzés és vakcinabőség, s végül a védekezés eredményességének köszönhetően lépésről lépésre visszanyert szabadság” – vélekednek.

Az elemzés szerint a kormánypárti válaszadók 89 százaléka nem talált a kormány járványkezelésében kivetnivalót, de a kormányellenesek 26 százaléka és az ismeretlen preferenciájúak 45 százaléka is elégedett a kormány teljesítményével.

A 18 évesnél idősebb lakosságra nem, kor, régió, településtípus és iskolai végzettség szerint reprezentatív kutatás május 25. és 26. között készült, 1000 ember telefonos megkérdezésével.

Fürged: egy falu, ahol nagyon nem akarják az oltást

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210531-nezopont-a-magyarok-tobbsege-elegedett-a-kormany-jarvanykezelesevel

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?