márc 4, 2021
17 Views
0 0

Népszava: Lemondott a Magyar Államkincstár elnöke

Written by

Távozása meglepetést okozott a dolgozók körében.

Lemondott a Magyar Államkincstár (MÁK) vezetője – értesült a Népszava. A lap úgy tudja, hogy Mészáros József elnök egy rövid belső e-mailben jelentette be a távozását szerda délután. A döntését nem indokolta és lemondása meglepetést okozott a MÁK dolgozói körében – írja a napilap.

Mészáros 2010 óta vezette az Országos Nyugdíjfolyósítási Főigazgatóságot (ONYF), majd a nyugdíjfolyósító ás az államkincstár integrálása után 2017-től került a közös szervezet élére. A Népszava szerint Mészáros kinevezése jól mutatta, hogy hogy a politikai vezetés is elfogadta, hiszen a jóval kisebb és specifikusan működő szervezet éléről került a MÁK-ot korábban vezető Dancsó József, ex-fideszes képviselő helyére.

Tavaly azonban megváltozott a MÁK megítélése az államigazgatáson belül és Varga Mihály pénzügyminiszter Magyar Államkincstár stratégiai megújításának és hatékonyabb működésének elősegítéséért felelős miniszteri biztost nevezett ki a MÁK-ho – jegyzi meg a napilap. A miniszteri biztos közvetlenül a pénzügyminiszternek volt az alárendeltje. A Népszava folyosói pletykákra hivatkozva azt írja, Mészáros távozásában szerepet játszhatott az is, hogy a MÁK-ban egyfajta kettős vezetés alakult ki.

24.hu/fn/gazdasag/2021/03/04/magyar-allamkincstar-vezeto-lemondott-meszaros-jozsef/

Komment írása

Article Categories:
24.hu · Gazdaság
banner

Vélemény, hozzászólás?