márc 31, 2021
9 Views
0 0

Nemzetközi terjeszkedésbe kezdett a B+N Referencia Zrt.

Written by
Húsvéti akció a Portfolio-nál!
Új akciónk keretében a március 31. és április 9. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 18.000 forintért lehet megvásárolni. Így lényegesen kedvezőbb áron juthatsz hozzá a legfrissebb hírekhez, a legfontosabb elemzésekhez és az exkluzív tartalmakhoz. Ráadásul még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. További részletek ide kattintva.

Megvásárolta az ISS Csoport kelet-közép-európai érdekeltségeit a B+N Referencia Zrt. Az 1901-ben, Koppenhágában alapított ISS Csoport a világ egyik legnagyobb nemzetközi létesítményüzemeltető szolgáltatója. A csoport 2018-ban jelentette be, hogy stratégiai céljai elérése érdekében 13 országban el kívánja adni üzletrészeit, – beleértve a jelenlegi tranzakció tárgyát képező operációkat is – annak érdekében, hogy a fő piacaira koncentrálhasson. A kelet-közép-európai ISS vállalatok eladása ennek a folyamatnak a része. A régió négy leányvállalata összesen évi 70 millió eurós árbevételt ér el, közel 4 ezer alkalmazottat foglalkoztatva. Fő profilja a takarítás, műszaki üzemeltetés, catering és biztonsági szolgáltatások.

A cég alkalmazottainak száma ezzel a tranzakcióval túllépi a 10 ezer főt – mondta el Kis-Szölgyémi Ferenc, a B+N Referencia Zrt. vezérigazgatója. A tulajdonjog az aláírás után azonnal átszáll a B+N-re, kivéve a magyarországi leányvállalatot, ahol szükség van a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyására. Ez várhatóan 1 hónap alatt megtörténik.

A B+N Referencia Zrt. Magyarországon 6000 munkatárssal dolgozik és rendelkezik egy 15 főt foglalkoztató kutatás-fejlesztési részleggel is ahol olyan automatizálási megoldásokat dolgoztak ki, mint a 2019-ben piacra dobott saját fejlesztésű, autonóm ipari takarítórobotot, vagy a 2020-as fejlesztésű mobil UV-fertőtlenítő eszköz.

Címlapkép forrása: Getty Images

www.portfolio.hu/ingatlan/20210331/nemzetkozi-terjeszkedesbe-kezdett-a-bn-referencia-zrt-476692

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Ingatlan · portfolio.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?