máj 5, 2021
15 Views
0 0

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű lett a Fradi stadionjának korszerűsítése

Written by

A Telex vette észre azt a kedd este megjelent kormányrendeletet, amelyben nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűnek nyilvánították a Groupama Aréna fejlesztését.

A lap emlékeztet: jelentősen egyszerűsödik a különböző hatósági engedélyek beszerzése és a közbeszerzési eljárás lefolytatása is. Nem kell például építészeti-műszaki tervtanácsi véleményt beszerezni, településképi véleményezési eljárást lefolytatni, és településképi bejelentési eljárásra sincs szükség. Korábban ebben a cikkben mutattuk be, hogy például a szintén nemzetgazdasági szempontból kiemeltté nyilvánított Dubaji Világkiállításon való részvétellel, hogyan zavartak le egy sokmilliárdos közbeszerzést mindössze pát nap alatt:

Bár a stadion nevét valamilyen oknál fogva nem nevezik meg a rendeletben, a helyrajzi szám alapján (38293/78) egyértelműen azonosítható, hogy a Fradi stadionjáról, a Groupama Arénáról van szó. Az új stadiont hét éve adták át, 14,7 milliárd forintba került a beruházás, amit teljes mértékben az állam finanszírozott. Tavaly karácsonykor a kormány már adott hárommilliárd forintot a stadion fejlesztésére.

24.hu/fn/gazdasag/2021/05/05/fradi-stadion-groupama-arena-nemzetgazdasagilag-kiemelt/

Komment írása

Article Categories:
24.hu · Gazdaság
banner

Vélemény, hozzászólás?