Sze 30, 2020
22 Views
0 0

„Nem volt és nem is lesz helyhiány miatti altatás az Illatos úti ebtelepen”

Written by

A Grapoila olajsajtoló mind a hat nevezett terméke csillagot kapott a világ elsőrangú, legnagyobb elismeréssel járó londoni székhelyű gasztronómiai világversenyén, a Great Taste Awards-on. Fontos tudni, hogy ezen a megmérettetésen vakon kóstolnak a bírák, akiknek fogalmuk sincs egy-egy termék bírálatakor, hogy az melyik cégé, melyik országból való. A magyar cég az idei kiírás egyik legnagyobb nyertese. 

Grapoila1

Fotó: Grapoila

A versenyre 106 országból 12 777 terméket neveztek idén. Az 1994-ben alapított, a gasztronómia Oscar-díjaként számon tartott Great Taste Awards független szakértőkből álló szakmai zsűrije három hónapon át kóstolta a különféle termékeket. Az eseményt azért kedvelik a fogyasztók és a élelmiszer készítők is oly sokan, mert GTA-an a kisebb manufaktúrák is fel tudják venni a versenyt a multikkal. A legjobbakat egy, kettő vagy három csillaggal jutalmazzák. 

Grapoila2

Fotó: Grapoila

A Grapoila olajsajtoló hat nevezett terméke mind csillagot érdemelt ki. Egy olajuk egy csillagot kapott, három olajukat két csillaggal tüntették ki, két maglisztjüket pedig szintén két csillaggal jutalmazta a zsűri.

A cég története igazi filmbe illő siker, hiszen tevékenységük alapötlete egy egyetemi feladatból származik. 2009-ben Pinczés Marianna 18 évesen a Budapesti Gazdasági Egyetem első éves hallgatójaként csapatmunkában alkotott komplett stratégiát az akkor nagyon felkapottnak számító szőlőmagolaj készítésére, forgalmazására, majd egy évvel később bele is vágott az üzletbe, melynek termékeit már a Great Taste Awards-on is elismerik.

index.hu/mindekozben/poszt/2020/09/30/nem_volt_es_nem_is_lesz_helyhiany_miatti_altatas_az_illatos_uti_ebtelepen/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Index.hu · Mindeközben
banner

Vélemény, hozzászólás?