máj 6, 2021
17 Views
0 0

Nem volt elájulva a Facebooktól Steve Jobs

Written by

2021. május 06. 23:31, csütörtök

A menedzser nem tartotta túl sokra a közösségi portált.

Az Epic Games és az Apple közötti aktuális jogi vita keretében új dokumentumok kerültek elő, amelyekből kiderült, hogy miként viszonyult Steve Jobs, az Apple társalapítója és ikonikus vezetője a Facebookhoz. A történet 2011-ből származik, amikor a közösségi platformnak még nem volt alkalmazása az iPad készülékekhez. A dokumentumok alapját egy olyan e-mail jelentette, amelyet Scott Forstall, az Apple akkori szoftverfejlesztési vezetője küldött el Phil Schiller és Steve Jobs számára. A levélben egy Mark Zuckerberggel való találkozóról volt szó, amelynek a témája az iPad készülékeken használható Facebook-alkalmazás bevezetése volt.

A közösségi platform egy olyan kompromisszumot javasolt, amely többek között azt tartalmazta, hogy a programjában elhelyezett hivatkozásra kattintó felhasználók vagy egy natív szoftverhez legyenek irányítva az App Store rendszerében vagy a Safari böngészőhöz. A vállalat azt szerette volna, ha az Apple engedélyezi a hírfolyamában a külső alkalmazásokkal kapcsolatos felhasználói bejegyzéseket. Ez utóbbitól az Apple elzárkózott, de a többi kérést elfogadhatónak tartotta.

Steve Jobs is rábólintott a dologra, de a kollégáinak küldött e-mailben szándékosan vagy véletlenül Facebook helyett Fecebookot írt. Miután a billentyűzeteken az A és az E betű nincs túl messze egymástól simán előfordulhatott egyszerű elírás, de a Zuckerbergékről alkotott vélemény miatt a szándékosság sem elképzelhetetlen. Ez utóbbit támasztja alá, hogy zsenialitása mellett Steve Jobs ismert volt a dühkitöréseiről és a káromkodásairól is. A történet mindenesetre néhány kompromisszummal zárult. A Facebook iPad-alkalmazásával nem volt lehetőség a saját kreditek használatára, például a Farmville játékhoz.

sg.hu/cikk.php?cid=145404

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
SG.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?