máj 26, 2021
3 Views
0 0

“Nem vettek meg” – megszólalt Mirkóczki, miután kilépett az egri ellenzéki együttműködésből

Written by

Mirkóczki Ádám kilépett az egri ellenzéki frakcióból és az Egységben a Városért Egyesületből. Előzőleg visszahívták az egyesület elnökségéből. A 2019-es önkormányzati választásokon Mirkóczki Ádám az őt kizáró szervezet támogatásával lett polgármester. Az egykori jobbikos városvezető úgy fogalmazott: “itt az előválasztás, megbolondultak a pártok helyi jelöltjei. Azzal akarnak plusz lájkokat szerezni, hogy ki támad engem jobban”. Az ATV Híradó riportja.

A kedd esti szavazáson heten voksoltak a kizárás mellett, hárman ellene, egyvalaki pedig tartózkodott. Úgy tudjuk, hogy azért döntött a közgyűlés a polgármester kizárása mellett, mert korábban Mirkóczki olyan kijelentéseket tett, hogy ő már nem tekinti magát az ellenzék részének, amivel szerintük a polgármester szembe azzal, amiért létrejött az önkormányzati választások előtt az ellenzéki pártok összefogása.

“Ez még mindig nem egy leváltás, nem egy kiközösítés, ugyanúgy az egyesület tagja maradhatott, és szerintem ugyanúgy dolgozhatott volna, vagy elkezdődhetett volna egyfajta kommunikáció, amivel bizonyos dolgokat a helyére lehetett volna pakolni” – fogalmazott Mirkóczki Zita, az Egységben a Városért Egyesület elnöke.

“Nem vettek meg sem a Fidesz, sem más, sem a kormány, sem miniszter, sem minisztérium” – ezt már a polgármester válaszolta Márki-Zay Péter kijelentésére, miszerint egyes polgármestereket megvásárolt a Fidesz. Mirkócki a két vádra ma délelőtt azzal reagált, hogy kilépett az ellenzéki egyesületből és frakcióból is.

“Öntsünk tiszta vizet a pohárba. Hogy tisztázzuk a viszonyainkat, ez az egyesület az elnökségi munkámból nem kér, akkor szerintem ne kérjen más platformokon sem ezekből”

– jelentette ki Mirkóczki Ádám.

Oroján Sándor, a Fidesz önkormányzati frakcióvezetője úgy fogalmazott: Mirkócki Ádám egy áruló típus.

“Elárult már mindenkit, akivel szövetséget kötött korábban, ő a Jobbikban, egy szélsőjobbos nézetű pártban tevékenykedett, elárulta a Jobbikot, aztán beállt Gyurcsány szekerét tolni a baloldalba, elárulta őket is, most ennek lehetünk a szemtanúi, én azt gondolom, a Fidesz nem az a közösség, ahol árulókra lenne szükség” – vélekedett.

Mirkóczki Ádám azzal is indokolta a döntését, hogy veszélyesnek látja az előválasztási küzdelmet, a kormányhivatal fideszes vezetőjét pedig nem kerülheti meg, amikor az egriek érdekeiért harcol.

atv.hu

Ajánlom www.atv.hu/belfold/20210526-nem-vettek-meg-megszolalt-mirkoczki-miutan-kilepett-az-egri-ellenzeki-egyuttmukodesbol

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?