márc 31, 2021
6 Views
0 0

Nem úgy halad a tömeges oltással Ausztrália, ahogy tervezte

Written by

Nem úgy halad a tömeges oltással Ausztrália, ahogy tervezte

Ausztrália messze nem tudja tartani saját céljait a koronavírus elleni tömeges oltásban, a szerdai hivatalos adatok szerint a március végére vállalt négymillió beoltott helyett még csak 670 ezren kapták meg a vakcinát.

Ez kiugróan alacsony arány a 24 millió lakosú országban a többi fejlett országhoz képest.

A kormány azzal magyarázza ezt, hogy lassan érkeznek Európából a déli kontinensre az oltóanyagok, de a keleti parton az áradások is akadályozzák az oltóanyag célba juttatását.

A tagállami kormányok is panaszkodnak a bizonytalanságra és arra, hogy a vártnál sokkal lassabban kapják meg az oltóanyagokat. A helyi média jelentése szerint az oltásba bevont, magánkézben lévő szolgáltatók közül több is elkövetett különböző hibákat, ami hozzájárulhatott a helyzet kialakulásához.

Greg Hunt szövetségi egyészségügyi miniszter azonban arról számolt be, hogy kedden rekordmennyiségű, 72 826 oltást adtak be, ami szerinte arra utal, hogy gyorsul az oltás üteme, és ez annak tudható be, hogy a CSL ausztrál biotechnikai cég elkezdte az AstraZeneca brit-holland cég vakcinájának helyi előállítását. Hozzátette ezenkívül, hogy az oltások első adagjának beadását tekintve nem olyan nagy a lemaradás.

Ausztrália jól védekezett és védekezik a járvány ellen, eddig összesen még 30 ezren sem lettek koronavírusosak, a ragály halottjainak száma pedig az ezret sem éri el. Mindazonáltal a szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy ha a tömeges oltás sokat késik, akkor elindulhat egy újabb hullám az országban.

Megkezdték a kismamák soron kívüli oltását

atv.hu/MTI

Ajánlom

www.atv.hu/kulfold/20210331-nem-ugy-halad-a-tomeges-oltassal-ausztralia-ahogy-tervezte

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?