ápr 27, 2021
7 Views
0 0

"Nem tudok ellene mit tenni!" – Három éve használják fel Pogány Judit nevét

Written by

Maros Gábor operaénekes-színész már imádkozott is szeretett kollégájáért, saját bevallása szerint könnyeivel küszködve osztotta meg a posztot.

„Hívő emberként fordulok Önökhöz, hiszek az imákban, a kollektív szeretet gyógyító erejében. Kérem, imádkozzanak, akik kedvelnek engem, támogassanak néhány jó szóval, mert ez rengeteget jelentene számomra” – írta az oldal Judit nevében, mintha maga a színésznő kérne segítséget a rajongóktól.

(A legfrissebb hírek itt)

Pogány nevével időről időre visszaélnek a kamuhíroldalak, pár éve halálhírét is keltették. Ezúttal, mint írják, orvosai közölték vele a rossz hírt: tumort találtak a hangszálán, amit hamarosan megoperálnak. Ezek után az oldal megosztást kér, amit bizony sokan meg is tettek, többek között Maros is. „Gyógyulást, drága Juditkám, sok erőt, imádkozom érted”írta az operaénekes a közösségi oldalán posztolt álhírhez.

Maros Gábor elhitte a közösségi oldalon terjedő kamut, könnybe lábadt a szeme / Fotó: Grnák László

Maros Gábor elhitte a közösségi oldalon terjedő kamut, könnybe lábadt a szeme / Fotó: Grnák László

Annyi barátom ment el mostanában, hogy szíven ütött Judit betegsége, könnybe lábadt szemmel olvastam. Az első tévéjátékban, amit játszottam, ő volt a partnerem, szerelmespárt alakítottunk, Koltai Robi még figyelmeztetett is, hogy el ne szeressem tőle – mondta megdöbbenve Maros.

Pogány Juditot a szörnyű hírek után sokan keresték telefonon, igyekezett mindenkit megnyugtatni, de bosszúsan mesélte a Blikknek, már három éve tehetetlen.

– Ennyi ideje használják fel a nevemet anyagi haszonszerzésre, és nem tudok ellene mit tenni! – fakadt ki dühösen a művésznő. – Egy szó sem igaz az egészből! Halálhíremet is keltették már, de volt olyan is, hogy az utcán odajöttek hozzám részvétet nyilvánítani, amikor hasonló oldalak azt terjesztették, elhunyt a volt férjem, Koltai Róbert. Elképesztő, hogy pénzért egyesek mire képesek! Sajnos az emberek elhiszik a hazugságokat, most is sokan kerestek, hogy jól vagyok-e – sóhajtott a színésznő. – Megőrülök, hogy nem tudok mit csinálni, már nem is dühítem magam… Fáj a lábam, fáj a derekam, de mindenkit megnyugtatok, a hangszálam ép, nincs rajta tumor, és nem esdeklek imáért. Inkább sietek próbálni.

(Ez is érdekelheti: Pogány Judit jól van, de óvintézkedésből nem lép színpadra)

Rendőrségi figyelmeztetés

Hoax vagy átverés, pestiesen mondva kacsa, a közösségi felületek népszerűségével egyre nagyobb teret nyernek az álhírek. A Blikk is rendszeresen felhívja a figyelmet a kamuoldalak hazugságaira, amikor gyakran külföldről üzemeltetett felületeken, sokszor hírességek nevét felhasználva terjesztenek hasonló álhíreket, hiszen a kattintások, megosztások növelik a hirdetésékert beszedhető összeget.

„Bár a hoax általában nem ártó szándékkal készül, ne hagyjuk magunkat félrevezetni, mielőtt a megosztás gombra kattintunk, tájékozódjunk a hír valódiságáról, az oldal hitelességéről” – ajánlja évek óta a Budapesti Rendőr-főkapitányság információs portálja.

www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/pogany-judit-alhir-sulyos-betegseg/wbh7clf

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?