márc 31, 2021
2 Views
0 0

Nem tud kellő bizonytalanságot kelteni járványügyben a balliberális sajtó, ezért Orbánhoz fordultak segítségért

Written by

Nem tud kellő bizonytalanságot kelteni járványügyben a balliberális sajtó, ezért Orbánhoz fordultak segítségért

Csaknem harminc, balliberális oldalra sorolható sajtóorgánum írta alá azt a valaszonline.hu-n megjelent, Orbán Viktornak címzett nyílt levelet, amelyben követelik a – szerintük kormány által alkalmazott – egészségügyi cenzúra eltörlését. A levél három fő pontba szedi a követeléseket: engedjék be az újságírókat a magyarországi kórházak Covid-osztályaira, tegyék lehetővé, hogy az egészségügyi dolgozók szabadon nyilatkozzanak, és a kormány illetve az operatív törzs 0-24-ben valódi tájékoztatást nyújtson a sajtónak. A nyílt levelet aláírók szerint minderre azért van szükség, hogy egy tisztább képet látva, növekedjen az emberek oltási hajlandósága. Érdekes, hogy amikor a DK aláírásgyűjtésbe kezdett a kínai vakcina alkalmazása ellen, vagy bizonyos baloldali politikusok emberkísérletnek nevezték a kormány keleti oltóanyag-beszerzését, akkor semmilyen petícióval nem találkoztunk. Ezek szerint az inkább növelte az emberek oltási kedvét.

Mielőtt rátérnénk a pontokra, talán mégiscsak érdemes egy pár szót ejteni arról, hogy milyen célból is született a levél. Már az elején fontosnak tartották kiemelni, hogy semmiképpen sem az önérdek és politikai motiváció áll a háttérben, helyette inkább az emberek egészsége iránti aggodalom. Hogy miért is volt szükség erre a petícióra, azt a következőkkel magyarázzák:

Nem önérdekből: meggyőződésünk, hogy az információhiány csak tetézi a bajt, a kórházakon belüli valóság elfedése csökkenti az oltási hajlandóságot. Sokan még mindig lekicsinylik a járvány veszélyeit, nem tartják be a védelmi intézkedéseket, ez pedig csak még több megbetegedéshez, ezen keresztül pedig a járvány súlyosbodásához vezet.

Rendkívül érdekes, hogy miközben a szivárványkoalíció pártjai az utóbbi időszakban minden erejükkel azon voltak, hogy a lehető legnagyobb bizonytalanságot keltsék a már több millió emberen alkalmazott, bizonyítottan biztonságos és hatékony keleti vakcinákkal szemben, a balliberális média szerint az emberek egy része inkább csak azért nem szeretné beoltatni magát, mert a TV-ben nem látnak elegendő számú lélegeztetőgépre kapcsolt embert. Furcsa, hogy semmilyen petícióval nem találkoztunk akkor, amikor a baloldal politikusai emberkísérletnek titulálták a kormány keleti vakcinabeszerzését, vagy éppen a DK indított aláírásgyűjtést a kínai oltóanyag alkalmazása ellen. Mivel akkor semmilyen tiltakozást nem láttunk, valószínűleg ez nem csökkentette az oltási hajlandóságot, sőt talán még növelte is.

A levélben azt követelik, engedjék be az újságírókat és forgatócsoportokat magyarországi kórházak Covid-osztályaira és az oltópontokra, illetve tegyék lehetővé, hogy az egészségügyi dolgozók szabadon nyilatkozzanak. A kérés elsőre, sőt másodikra is nehezen értelmezhető, hiszen az emberek az utóbbi egy évben soha nem látott mértékű és mennyiségű emberi tragédiával találkoztak, már szinte alig van család akit valamilyen szinten ne érintett volna a járvány, és politikai oldaltól függetlenül minden híradó koronavírussal kapcsolatos hírekkel kezdődik, ahol Magyarország legnevesebb szaktekintélyei nyilatkoznak, sokszor kórházakból bejelentkezve a sajtónak. Valószínűleg sokat javítana a helyzeten ha a teljesítőképességük határán lévő egészségügyi dolgozóknak a betegekkel teli kórházakban még a 444.hu és a Telex újságíróit is kerülgetniük kellene, de az ötlet talán megérne még egy alaposabb átgondolást.

A levélben azt is írják, hogy a kormány és az Operatív Törzs 0-24-ben nyújtson valódi tájékoztatást a sajtónak. Itt megint érdemes lenne tisztázni, mit értünk valódi tájékoztatás alatt. Tény, hogy az Operatív Törzs ritkán dolgozik Korózs Lajos és Hadházy Ákos statisztikáiból, helyette inkább minden nap beszámol az aktuális vírushelyzetről és politikai oldaltól függetlenül minden újságírói kérdésre részletes választ ad. Petíciók helyett talán érdemesebb lenne élni ezzel a lehetőséggel, mindenki jobban járna, és mindenki közelebb kerülne a valósághoz.

Forrás: valaszonline.hu/PS. Fotó: MTI/Mészáros János

#wpdevar_comment_4 span,#wpdevar_comment_4 iframe{width:100% !important;}
pestisracok.hu/nem-tud-kello-bizonytalansagot-kelteni-jarvanyugyben-a-balliberalis-sajto-ezert-orbanhoz-fordultak-segitsegert/

Komment írása

Article Categories:
pestisracok
banner

Vélemény, hozzászólás?