ápr 29, 2021
7 Views
0 0

Nem támogatták a fideszes uniós képviselők az ingyenes koronavírust-tesztek bevezetését

Written by

Nem támogatták szavazatukkal a Fidesz európai parlamenti képviselői, hogy az uniós tagországok biztosítsanak ingyenes koronavírus-tesztet a frontvonalban dolgozók számára. 616 képviselő megszavazta, 29-en ellene voltak, míg 45-en tartózkodtak, köztük a fideszesek, valamint a KDNP-s Hölvényi György is – erről írt Facebook-oldalán Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő.

A politikus szerint a kormánypárt nem tartja fontosnak annak kimondását, hogy az elérhető koronavírus-tesztek hozzáférhetősége és megfizethetősége terén nagy eltérések mutatkoznak a tagállamok között, különösen a leginkább érintett munkaerő – köztük az egészségügyben, az iskolákban, az egyetemeken és a gyermekgondozási létesítményekben dolgozók – számára elérhető ingyenes tesztek esetében. 

A magyar kormánypárt otthon veri a mellét és fullba tolja a hazug győzelmi propagandát, eközben még ebben a fontos kérdésben is képesek végtelenül pitiánerek lenni

– írta Ujhelyi István, hozzátéve, hogy például Skóciában az ottani nemzeti kormány minden iskolába járó diáknak heti rendszerességgel biztosít több ingyenes tesztelési lehetőséget is, vagy ahogy Ausztriában ingyen-teszteket ad az állam azoknak, akik erre igényt tartanak.

index.hu/belfold/2021/04/29/belfold-kulfold-europai-unio-fidesz-kormanypart-ingyenes-koronavirus-teszt/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Belföld · Index.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?