okt 16, 2020
9 Views
0 0

“Nem oké!” – üzeni a HÖOK az SZFE kancellárjának

Written by

“Nem oké!” – üzeni a HÖOK az SZFE kancellárjának

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája Szarka Gábornak címzett közleményében azt írja a kancellárnak: “Ön azért került az egyetemre, hogy az intézmény működésének feltételeit biztosítsa”.

Szarka Gábor korábban egy körlevélben küldött rektori utasítást az egyetem dolgozóinak és oktatóinak, amelyben arról írt, hogy előrébb hozták az őszi szünetet október 16–26 közé, és ez idő alatt az egyetemi és kollégiumi épületek zárva lesznek. Azokat péntek este 18 óráig mindenkinek el kell hagynia.

A Telex szúrta ki, hogy a HÖOK egy Facebookon közzétett közleménnyel üzen Szarkának. Ebben arra emlékeztetik a kancellárt, hogy ő azért került az egyetemre, hogy az intézmény működésének feltételeit biztosítsa, majd pontokba szedve leírják, szerintük mi “nem oké”:

– “a kollégiumból és az egyetem épületéből hallgatókat elküldeni – NEM OKÉ!

– hallgatóktól hűségesküt elvárni – NEM OKÉ!

– dolgozókra nyomást gyakorolni – NEM OKÉ!

– az internetet kikapcsolni – NEM OKÉ!

– a zárakat stikában lecseréltetni – NEM OKÉ!”

Arra is felszólítják Szarkát, hogy Aáry-Tamás Lajos oktatási jogok biztosának vizsgálatát tartsa tiszteletben, annak végéig hallgatói jogokat korlátozó és sértő intézményirányítási döntéseket ne alkosson! “Ha kérhetjük, utána se” – teszik hozzá.

“Ezt szeretnénk Öntől ajándékba kapni október 16-án, a hallgatói mozgalom 64. születésnapjára” – zárja bejegyzését a HÖOK.

www.atv.hu/belfold/20201016-nem-oke-uzeni-a-hook-az-szfe-kancellarjanak

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?