márc 4, 2021
22 Views
0 0

Nem mond le a szexuális zaklatással, hivatalos adatok elhallgatásával és fenyegetéssel vádolt New York-i kormányzó

Written by

Tovább gyűrűzik New York állam kormányzójának szexuális zaklatási botránya. Andrew M. Cuomo sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy a történtekért elnézést kér, de 

nem mond le pozíciójáról.

A demokrata politikus arra kérte az embereket, hogy várják meg ügyének teljes kivizsgálását és egyben felajánlotta bocsánatkérését azoknak a nőknek, akiket megsértett.

Andrew Cuomo ellen az FBI is vizsgálatot indított.

Megtanultam egy fontos leckét. Sajnálom, ha fájdalmat okoztam bárkinek. Soha nem szándékosan tettem – fogalmazott Cuomo.

Az elmúlt napokban 

három nő is szexuális zaklatással vádolta meg a 63 éves politikust.

Charlotte Bennett, Cuomo volt egészségpolitikai tanácsadója azt állította, hogy a kormányzó kérdéseket tett fel neki a szexuális életéről, többek között arról, hogy  volt-e valaha viszonya idősebb férfiakkal. Lindsey Boylan, a kormányzó korábbi tanácsadója azzal vádolta meg Cuomót, hogy a

akarata ellenére megcsókolta és sértő megjegyzéseket tett.

Legutóbb pedig Anna Ruch állt a nyilvánosság elé egy 2019-es történettel, amikor is – állítása szerint – egy esküvőn a politikus megfogta az arcát és megkérdezte, hogy megcsókolhatja-e.

A New York-i kormányzóként harmadik ciklusát töltő Cuomo azt állította, hogy soha nem érintett meg egyetlen nőt sem “illetlenül”. Amikor szembesítették egy fotóval, amely azt ábrázolja, hogy éppen megfogja Anna Ruch arcát, Cuomo azt válaszolta, hogy ez nála egy “szokásos” módja az emberek üdvözlésének. Hozzátette, hogy a hibái ellenére sem fog lemondani pozíciójáról. „Nem fogok lemondani. New York állam polgárainak dolgozom, akik megválasztottak” – fogalmazott a politikus.

A politikus független vizsgálatot kért maga ellen.

A történtek sokat rontottak Cuomo politikai helyzetén. Pártjának prominens tagjai, mindenekelőtt 

Joe Biden elnök és Nancy Pelosi demokrata házelnök is az ügy kivizsgálását szorgalmazta.

Hétfő este pedig Kathleen Rice befolyásos demokrata kongresszusi képviselő már a kormányzó lemondását követelte.

A zaklatási botrányokat megelőzően februárban egy szövetségi vizsgálat is elindult Cuomo ellen. Azzal gyanúsítják a demokrata politikust és kollégáit, hogy adatokat titkoltak el a nyilvánosság elől a New York-i idősotthonokban történt – koronavírus okozta – halálesetek számával kapcsolatban. A kormányzó egyik hivatali segédje korábban beismerte, hogy azért kozmetikázták az adatokat, mert attól féltek, hogy azt a republikánusok és Donald Trump elnök felhasználja ellenük és az egész Demokrata Párt ellen.

index.hu/kulfold/2021/03/04/nem-mond-le-a-szexualis-zaklatassal-hivatalos-adatok-elhallgatasaval-es-fenyegetessel-vadolt-new-york-i-kormanyzo/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Index.hu · Külföld
banner

Vélemény, hozzászólás?