ápr 29, 2021
3 Views
0 0

Nem lett katasztrófa a Cyberpunk 2077 hibáiból

Written by

2021. április 29. 19:58, csütörtök

Viszonylag kevesen kértek visszatérítést, a cég így szép számokat mutathat fel.

A CD Projekt tavaly dobta piacra új játékát, amelyet nagy várakozás előzött meg. Ezt a megjelenést követően gyorsan negatív visszhang, majd kisebb botrány váltott fel, viszont a most közzétett hivatalos adatokból kiderült, hogy nem lett katasztrófa a hibák miatti visszaküldésekből.

A hibák miatt többször írtunk a játékról, januárban például arról számoltunk be, hogy alaposan beesett a játékosok száma, viszont a jelek szerint ez mégsem vezetett komolyabb bajhoz, a fejlesztő ugyanis a napokban tette közzé a tavalyi évre vonatkozó pénzügyi jelentését, amelyben nem látni óriási visszaesést. Kiemelik az anyagban, hogy 2020 végéig összesen 13,7 millió példányt adtak el a játékból, az értékesítések 73 százaléka pedig valamilyen online csatornák keresztül valósult meg. Legalább ilyen érdekes, hogy 56 százalék PC-n, illetve a Stadia szolgáltatásán keresztül talált gazdára, 28 százalékot a PlayStation 4 konzolok tulajdonosainak értékesítettek, 17 százalék pedig az Xbox One konzolon kelt el, miközben a projekt teljes költségvetése 316 millió dollár volt.

Ami a visszatérítéseket illeti, ez a cég elmondása szerint nagyjából 30 ezer példányra rúgott, bár ehhez
magyarázatként később hozzátették, hogy ez a szám pusztán azon eseteket takarja, amelyekben a közvetlen vásárlói megkeresés után maga a fejlesztő segített a folyamat lezárásában. Ez egyben azt is jelenti, hogy nem tudni, mennyien kértek hasonló lépést az egyéb platformokon, bár azt elárulták, hogy a fejlesztőnek közvetlen módon eddig 2,23 millió dollárba került ez az opció, nem olcsó lépésről van tehát szó. Jelenleg a frissített menetrendet követik, eddig két nagyobb javítást tettek elérhetővé, ezt a jövőben továbbiak követik majd, nem beszélve a PlayStation Store kínálatába való visszatérésről, amelyen nyilván szintén dolgoznak.

A The Witcher 3: The Wild Hunt eközben szép eredményt ért el, ebből a játékból eddig 30 millió példányt adtak el, a fejlesztő házon belül már készül mindkét cím következő változatán.

sg.hu/cikk.php?cid=145279

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
SG.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?