ápr 29, 2021
7 Views
0 0

Nem lesz Budapesten olimpia 2032-ben

Written by

Az ausztrál kormány megadta a brisbane-i nyári játékok megrendezéséhez szükséges garanciákat, ezért nem lesz Budapesten az olimpia 2032-ben, írja a Népszava.

A lap arról is érdeklődött, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB), milyen sorsot szán az idén január 27-én megalakult Budapest2032 bizottságnak, illetve mikor egyeztet egymással a Nemzetközi Olimpiai Bizottság és a MOB.

A Budapest2032 bizottság alakuló ülésén sok szó esett arról, hogy az olimpiák pályázási menetrendje jelenleg nem pontosan definiált. Ahogy az odaítélés folyamata sem egyértelmű, úgy a folyamatban tett bejelentések valódi súlyát is nehéz pontosan megítélni. Várjuk a további fejleményeket, miközben a kezdeti lépéseinket folytatva kívánunk tovább haladni a megkezdett úton, amely a jövőben egy budapesti olimpia megrendezéséhez vezet

– válaszolt a NOB, valamint az egyeztetés időpontját májusra ígérte.

Utóbbinak az a jelentősége, hogy a bizottság megtudja, érdemes-e a 2036-os rendezésben gondolkozni vagy távolabb kell tekinteni a budapesti olimpiát illetően. A két Koreaérdeklődött még a 2032-es nyári játékok iránt, de talán valószínűbb, hogy nem kapja meg verseny nélkül újra egy ázsiai ország a 2036-os játékokat.

24.hu/sport/2021/04/29/nem-lesz-budapesten-olimpia-2032-ben/

Komment írása

Article Categories:
24.hu · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?