okt 16, 2020
3 Views
0 0

Nem lankad a Covid Romániában

Written by

Romániában soha annyi új koronavírusos beteget nem regisztráltak egy nap alatt, mint az elmúlt 24 órában; több mint négyezret. A Covid–19-fertőzöttek száma már meghaladja a 172 ezret. Romániában már több mint 5700-an haltak meg a kórban. A járvány kezdete óta csaknem 127 ezren viszont meggyógyultak – írta a Kronika, az erdélyi hírportál. Összesen csaknem 9900  beteget ápolnak kórházakban, intenzív osztályon már több mint hétszáz embert kezelnek. 

Mobiltelefonos figyelmeztetést kapott mindenki a nagyobb városokban.

Az egészségügyi miniszter szerint még legalább két hétig fokozatosan emelkedik majd a koronavírus-fertőzöttek napi száma. Nelu Tătaru azt mondta: nem lehet azonnali eredményre számítani, de a veszélyhelyzetet újabb 30 nappal meghosszabbító kormányhatározatba foglalt szigorítások várhatóan két-három héten belül éreztetik majd hatásukat – olvasható a Transindex hírportálon.

Romániában csütörtöktől nem szabad maszk nélkül kimenni a lakásból azokon a településeken, ahol az utóbbi két hétben a lakosság több mint három ezrelékénél mutatták ki a fertőzést. A koronavírusos betegek számára elkülönített „Covid-kórházak” telítettsége miatt most már nemcsak a legfertőzöttebb régiónak számító fővárosban, hanem országszerte elrendelték, hogy a kórházak mindenütt alakítsanak ki a koronavírusos betegek fogadására elkülönített részlegeket. Az országban már több mint ezer iskolát kellett bezárni.

index.hu/kulfold/2020/10/16/nem_lankad_a_covid_romaniaban/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Index.hu · Külföld
banner

Vélemény, hozzászólás?